3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Mardin bayram yeri gibi

Nevruz kutlamaları sırasında Mersin’de yaşanan bayrak yakma girişimi Mardin’de ’Bayrağa Saygı’ mitingi ile kınandı.

Ellerinde Türk Bayrakları ile Cumhuriyet Meydanı’na toplanan 10 bine yakın vatandaş, Türk Bayrağı’na karşı yapılan saldırıya, atılan sloganlar ile tepki gösterirken, yüzlerce esnaf da iş yerlerini Türk Bayrakları ile donattı. Meydanda toplanan vatandaşlar, Türk Bayrağı’na yapılan saldırıları kınarken, "Uğrunda binlerce şehit verilen ve bir milleti temsil eden Türk’ün bayrağına yapılan saygısızlığı, 7’den 70’e hiçbir Türk vatandaşı kabul edemez. Bunu yapanlar, elbet bir gün cezasını bulur" dedi.

Atatürk Anıtına Gaziler Derneği tarafından çelenk konulmasından sonra Ulu Önder Atatürk ve tüm şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Bütün sivil toplum kuruluşlarının desteklediği mitingde Atatürkçü Düşünce Derneği Mardin Şubesi Başkanı Semir Birikmen, bir konuşma yaparak, Türk Bayrağı’na yapılan hakareti kınadıklarını söyledi.

Birikmen, "Biz yıllar yılı bayrağımızı namus bilip, onun uğrunda canlar verdik. Bundan sonra da vermeye hazırız. Kendini bilmez birkaç kişi ya da grubun bayrağımıza yaptığı saygısızlık bile bizi çileden çıkardı. Milletimizin böylesine hassas ve ölçülemez bir manevi değerine el uzatmak kadar alçakça bir davranış olamaz. Bu ülke ve bu bayrak, asla yere düşmeyecek, düşürülmeyecek. Milletin onur timsali ve uğruna seve seve ölüme gittiğimiz, gölgesinde onurlandığımız Türk Bayrağı’na saldıranların cezaları mutlaka verilecektir" dedi.

Mitingden sonra Bayrağa Saygı yürüyüşü yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan ve Devlet Hastanesi’ne kadar devam eden yürüyüşe, İl Vali Vekili Ali Candan, 70. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Selahattin Kısacık, Alay Komutanı Kıdemli Albay Semih Öden ile sivil toplum kuruluşları, siyasi parti il ve ilçe temsilcileri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı yürüyüş sırasında dev Türk bayrakları taşınırken, ’Bayrak Bizim Canımız, Vatan Bizim Kanımız’, ’Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ ve ’Bayrağa Uzanan Eller Kırılsın’ şeklinde sloganlar atıldı.

Yürüyüşten sonra kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 18:07:47
Güncelleme :2 Nisan 2005 Cumartesi 20:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FEHAN AKBULUT IP: 85.98.47.xxx Tarih : 27.03.2005 14:36:55
BU ALÇAKLIĞI YAPANLARIN EN YAKIN ZAMANDA BULUNUP VE CEZALARININ VERİLMESİDİLEĞİYLE.ALBAYRAĞIMIZA KALKAN ELLER KIRILSIN