3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Mardin Belediyesi'nin başarısı

Mardin Belediyesi, Türkiye'de 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında strateji planıyla birlikte ISO 9001-2000 belgesi almaya hak kazanan ilk belediye unvanını kazandı. 

Uluslararası ISO 9001-2000 belgesi almak için başvuruda bulunan Mardin Belediyesi, DAS Uluslararası Sertifikasyon Hizmetleri Birimi tarafından denetlendi. Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çağatay'ın başkanlığında yürütülen stratejik planlama çalışmalarını bitiren ve ilgili mercilere sunan Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Mardin'in tarihinde ilk defa bir strateji planı hazırladıklarını söyledi. Başkan Pamukçu, ISO 9001-2000 Kalite Belgesi'ni, meclis toplantı salonunda düzenlenen törenle DAS Uluslararası Sertifikasyon Hizmetleri Baş Tetkikçisi Yusuf Arpacıoğlu'nun elinden aldı. Arpaçıoğlu, törende yaptığı konuşmada, Mardin Belediyesi'nin hizmet kalitesini artırmak için yaptığı çalışmaları takdirle izlediklerini belirterek, "Mardin Belediyesi, 5393 sayılı kanun kapsamında bu belgeyi hak etmiş Türkiye'deki ilk belediye olmuştur. Kolay kolay hiç kimsenin cesaret edemeyeceği bu yolda bizlerin denetlemeleri sonucunda hak ettikleri başarıya ulaşarak, ISO 9001-2000 belgesini almaya hak kazanmışlardır. Genç ve dinamik bir belediye başkanı olan Metin Pamukçu'yu, Başkan Yardımcısı Mustafa Çağatay'ı ve ekibini tebrik ediyorum" dedi. 

Törende duygulu anlar yaşayan Başkan Pamukçu da, son 3 yıl içinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Baş döndürücü bir hızla gelişen teknolojinin gerek özel, gerekse bütün kamu kuruluşlarının yeniden yapılanmalarını gerekli hale getirdiğini vurgulayan Pamukçu, gelişen teknolojinin sunduğu imkanlara paralel olarak insanların ihtiyaç ve beklentilerine zamanında, yerinde ve kaliteli cevap verebilmek için yaklaşık 6 ay önce başlattıkları çalışmaları tamamladıklarını belirtti. Mardin'de şehircilik ve imar alanında yeni düzenlemeler yaptıklarına dikkat çeken Başkan Pamukçu, "5393 sayılı yeni Belediye Kanunu ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi Kanunu gereğince yeni stratejik planı hazırladık. Stratejik planı hazırlamakla, hedefimiz belediyenin kaynaklarını etkin ve verimli kullanabilmektir. Belediye yönetiminde ve hizmetlerinde halkın ve sivil toplum kuruluşlarının katılımını, şeffaf ve açık bir yönetim için gerekli olan stratejik planı, performans programı, norm kadro etkin bir iş denetimi ve süreçlerle belediyemizi yeni yasal düzenlemelerin ışığında yeniden yapılandırdık. Bu yapılanma kapsamında ilk defa ISO 9001-2000 belgesi almak için hızlı bir çalışmaya gittik. Yoğun çalışmalarımızın sonunda, 5393 ve 5018 sayılı kanunların icaplarına göre, Türkiye'de yeniden yapılanmış tek belediye olarak uluslararası alanda, ISO 9001-2000 belgesini almaya hak kazandık. Belediyecilik alanında Türkiye'ye önder ve örnek bir belediye olacağız" diye konuştu.
Belediye Başkan Yardımcısı Çağatay ise, "önce insan" sloganıyla yola çıktıklarını ifade ederek, "Mardin'de doğan ya da yaşayan, ekmeğini Mardin'de kazanan bütün insanlara samimiyetle 'hemşehrim' diyerek yaklaşabilen, Mardin'deki güzellikleri beraberce paylaşabilen, kardeşlik, barış ve huzuru el ele, gönül gönüle vererek tesis edebilen, bunu başarabilmek için bütün çevre kurallarını özümseyerek çevresine ve insana saygıyı esas alan hizmetler üretebilen, Mardin'i bir dünya kenti yapma hedefine kilitlenmiş, sürekli iyileştirmeyle ilkeli ve kaliteli belediye hizmetleri sunan bir yönetim anlayışını kalite politikamız olarak benimsedik" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2006 Çarşamba 12:33:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahmut IP: 88.226.231.xxx Tarih : 29.09.2006 13:55:10
mardin belediyenin başarısı mı ha ha ha güleyim barimi. ne başarısı yahu belediye ilk önce yanında çalışanın maaşını versin ve gereksiz ve fazla çalışan personele bi çözüm bulsun.işçi olarak çalışıpta ayda 3.500 ytl maaş alan var be kardeşim. belediye bunlara çözüm bulsun eften püften işlerle uğraşmasın.saygılar