7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Mardin böyle konser görmedi

İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI KASIMİYE MEDRESESİ'NDE KONSER VERDİ

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, GAP Kültür Birliği kapsamında Mardin Kasımiye Medresesi'nde muhteşem bir konser verdi.

GAP Kültür Birliği kapsamında Şef Naci Özgüç'ün yönetiminde Cihat Aşkın'ın (Keman) solist olarak yer aldıkları İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası 54 kişilik dev ekibiyle Mardin'de tarihi Kasımiye Medresesi'nde konser verdi. Orkestra 'Sarı gelin, Kız belin incedir, Ayrılık, Necip Celal Andel Tango, Salacak şarkısı, Neşide-i Zafer, Umutsuzlar ve Nihavent Longa' eserlerini seslendirdi. Sanatseverler konseri ilgiyle izledi. Konser sonunda yoğun istek üzerine orkestra tekrar sahneye davet edildi. Orkestra 19 Mayıs Bayramı neniyle 10. yıl marşını söyledi.

Tarihi bir mekanda tarihi bir konser verildiğini söylen Mardin Valisi Hasan Duruer, "Mardin'de kültür ve sanat etkinlikleri her geçen gün artıyor. 54 kişilik dev İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Mardin'de ilk kez sahne aldı. Tarihi bir mekanda tarihi bir konser verdi. Mekan muhteşem orkestra muhteşem. Konser muhteşem dolayısıyla Mardin Mardin olalı bu kadar güzel bir konser görmedi. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ekibine teşekkür ediyorum. İnşallah nice güzel konserler buluşmak dileği ile hepsine teşekkür ediyorum. Her şeyi ile fevkalade güzeldi. Bu mekana da yakışan bir konserdi. Tarihi kent Mardin'de, kültür-sanat etkinlilerine devam edeceğiz" dedi.

Orkestra Şefi Naci Özgüç Mardin'i çok beğendiğini ve tekrar gelmek istediğini belirterek, "Mardin'e çok önceden gelmek isterdim. Fakat kısmet bugüneymiş. Mardin çok farklı güzel tarihi bir kent. Buraya daha önce gelmemem beni üzdü. Mardin bambaşka bir dünya, inanılmaz bir tarih, inanılmaz bir kültür var. Çok etkilendim. Burada daha fazla kalmak isterdim. Ama maalesef buradan Gaziantep'e gideceğiz, oradan İstanbul, öyle davam edeceğiz. Farklı etkinliklerle farklı Konserlerle buraya gelip burasını yaşatmak lazım. Onun için kendimi sorumlu hissediyorum" diye konuştu.

Konser sonunda Vali Hasan Duruer Orkestra şefi Naci Özgüç'e ekibi adına plaket ve çiçek vererek teşekkür etti. İzleyicilerden Didem Yontar, "Mardin'e ilk gelişim ve bu kadar güzel bir kente bu kadar kısa zamanda çok etkinliğe katıldım. Gerçekten tarihi ve turistik bir kente yakışabilecek her türlü güzellikler var. Herkesin bu güzel kente gelmesi gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuıştu.

Konsere Vali Duruer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selim Mert, Artuklu Üniversitesi Rektörü Serdar Bedii Omay, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI KASIMİYE MEDRESESİ'NDE KONSER VERDİ
İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI KASIMİYE MEDRESESİ'NDE KONSER VERDİ
İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI KASIMİYE MEDRESESİ'NDE KONSER VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 10:13:03
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 13:17:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?