3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Mardin' e ücretsiz spor okulları

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerde dar gelirli ailelerin 7-17 yaş grubundaki çocuk ve gençlerine spor yapma imkanı sağlamak için ücretsiz spor okulları açacak. 

Mardin'de ücretsiz spor okulları açmak üzere spor komplekslerinde incelemelerde bulunan 3 kişilik grup, ilk olarak Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Mehmet Fidan'ı makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi. 

Projenin amacının dar gelirli ailelerin 7-17 yaş grubunda olan çocuk ve gençlerine spor yapma imkanı sağlamak ve bu çocukları sokaklardan kurtararak spor salonlarına çekmek olduğunu belirten Organizasyon Komitesi Sorumlusu Suzan Kum, "Ücretsiz Spor Okulları projesi, spor yapma olanağı bulamayan çocukların bedensel ve ruhsal gelişimine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştiriliyor. Ücretsiz Spor Okulları'nda 7-14 yaş arasındaki öğrenciler, herhangi bir fiziksel ya da ekonomik önkoşul olmaksızın spor yapma olanağı buluyorlar. Turkcell'in sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde 2000 yılından beri desteklediği projede, dar gelirli ailelerin yaşadığı ve genç nüfusun yoğun olduğu, spor tesislerinin uzağında kalan bölgelerde yaşayan gençlere spor yapma imkanı sunuluyor. Projede bugüne kadar, değişik dönemlerde 50 bine yakın gence spor yapma olanağı sağlandı. Spor sayesinde yarışmayı, ekip olmayı ve disiplini öğrenen gençlerin, ülkemize her alanda büyük başarılar kazandıracağına inancımız sonsuzdur" dedi. 

Ücretsiz Spor Okulları Projesi'nin TMOK tarafından 1996 yılından bu yana yürütüldüğünü ifade eden Kum, "Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün desteği, Turkcell İletişim Hizmetleri'nin sponsorluğuyla projeyi sürdürüyoruz. Bugüne kadar okullarımızdan yaklaşık 50 bin öğrenci eğitim gördü. Proje kapsamında voleybol, basketbol ve eğlenceli atletizm dallarında eğitim verilecektir. Cumartesi ve Pazar günleri açık olacak olan kurslara katılmak isteyen çocuk ve gençlerimizin Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine müracaatları yeterlidir" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 14:55:18
Güncelleme :16 Aralık 2006 Cumartesi 21:11:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?