7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Mardin ekonomisi

Mardin Sanayi ve Ticaret Odası (MSTO) Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, kentin Irak ve Suriye ülkelerine çok yakın olması nedeniyle sınır ticaretinde önemli bir konumda olduğunu söyledi.


MSTO Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, MSTO Midyat temsilciliği ve Midyat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'na (MESO) ziyarette bulundu. Mardin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Tutaşı, Midyat'ın, Mardin ekonomisinde önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Midyat'ta her geçen gün açılan yeni iş alanları, Mardin ekonomisine canlılık getiriyor. Amacımız, Mardin'in ekonomisinde önemli bir paya sahip olan ilçemizdeki, iş adamları ile bazı sorunları yerinde görmektir. Mardin'in ticaret ve sanayide potansiyelini sayılı bir yere getirmek için çok önemli adımların bir an önce atılması gerekir. Irak ve Suriye ülkelerine çok yakın olması nedeniyle sınır ticaretinde önemli bir konumdadır. Bu konuları değerlendirmek için ne yapılması gerekir diye birlikte bir çalışma yürütmekteyiz" dedi.


Midyat MESO Başkanı Yusuf Demirdağ da, MSTO Başkanı Tutaş'ın ziyaretinden memnun kaldıklarını belirterek, "Mardin ve Midyat'ta en büyük ve acil çözümlenmesi gereken ekonomik darboğazın aşılması ve işsizlik için bir dizi yaptırımlar yapılmalıdır. Bölgemizin en büyük sorunu işsizlik ve istihdam alanlarının az olmasıdır. Hükümetin buraya gereken önemi bir an önce vermesi gerekir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2008 Pazar 12:43:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?