5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Mardin Korosu destek bekliyor

Ulusal bir televizyon kanalında "Korolar Çarpışıyor" yarışmasında finale kalan Rojin ve korosu, Mardin'de destek ziyaretlerini sürdürüyor. Mardin'de yayın yapan özel bir radyoda canlı yayına korosu ile birlikte katılan Rojin destek istedi.

Midyat, Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerine yaptığı gezilerden sonra Mardin'e gelen Rojin özel bir radyoda canlı yayına katıldı. Canlı yayınlanan programda, Kürt sanatçı olarak anılmaktan rahatsızlık duyduğunu yenileyen Rojin, yanlış anlaşılmaktan da üzüntü duyduğunu bildirdi. Sanatın ve sanatçının evrensel olduğuna dikkat çeken Rojin, "Orhan Pamuk'a Türk yazar, ya da Murathan Mungan'a Arap yazar diyemiyorsak, bana da Kürt sanatçı denilmemeli. Sanatın ve sanatçının evrensel boyutlarda yer alması gerektiğini vurgulayama çalıştım, ama yanlış anlaşıldım. Ben hiçbir zaman aslımı ve dilimi inkar etmedim" dedi.
 

'Korolar Çarpışıyor'' yarışmasında birinci olmayı çok istediğini ifade eden Rojin, "Koroda yer alan hemşerilerimin hepsi pırıl pırıl, kabiliyetli ve yetenekli birer sanatçı. Mardinli hemşerilerimizden destek bekliyoruz. Gönderilecek her mesaj bizi birinciliğe daha da yaklaştıracak. Yarışma sonunda birinci olup, Mardin'e bir okul kazandırmayı canı gönülden istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Televizyondaki canlı yayında Mardin Belediyesi ve Valilik'ten destek görmediğini söylemesi üzerine, Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Rojin'e tepki geldi. Ancak Rojin, "Bu bir şikayet değildir. Özellikle de kimseyi yermek istemedim. Sadece yönetmenin 'Herkes belediye başkanı ve valisi ile yemeklerde buluştu. Size destek gelmedi mi' sorusuna yanıt verdim. Bizimle kimse ilgilenmedi öksüz kaldık, dedim. Bunu korodaki arkadaşlarım da söylüyor" şeklinde konuştu.

LEHÇEYİ KULLANMAYI SEVİYORUM
Canlı yayında, Mardin'de konuşulan Türkçe'yi abartılı olarak konuştuğu belirtilen Rojin, "Vatandaşlar taklit yapmanıza tepkili" şeklindeki soruya da, her bölgenin ayrı bir lehçesi olduğunu, lehçelerin kültürel birer zenginlik olduğunu söyleyerek cevap verdi. Rojin, "Ben kimsenin taklidini yapmıyorum. Sadece konuşulan lehçenin güzelliğini zenginliği ortaya koyuyorum. Kanco'yu çıkarıyorum sahneye, herkes bayılıyor. İstanbul'da Kanco'nun hayranları var. Koromuza renk katıyor. Yanlış anlamaktan üzülüyorum.
Benim Mardin'e bir okul kazandırmaktan başka bir amacım yok. Hemşerilerimden son haftada destek bekliyorum" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 16:23:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?