5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Mardin kurtuluşunu kutluyor

MARDİN'DE KURTULUŞ COŞKUSU

Mardin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Valilik makamında tebriklerin kabulüne geçildi. Vali Vekili Ferhat Özen, Belediye Başkan Vekili Suphi Uslan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selim Mert, Yenişehir hükümet konağı önündeki tören alanında vatandaşların, askeri birlikle öğrencilerin bayramını kutladı. Belediye Başkanvekili Uslan, farklı din, dil ve ırklara mensup olanların barış ve güven içinde, kardeşçe yaşadığı huzur coğrafyası

Mardin'in, ebediyete kadar aziz vatanın ayrılmaz bir parçası olarak kalacağını söyledi. Uslan, "Eli silah tutan Mardinlilerin yurdun istiklali için muhalif cephelerde akıllarıyla, bedenleriyle yürekleriyle çarpıştığı sırada şehirde kalan yaşlı, kadın ve askere alınmayan gönüllü mukavemete grubu hürriyetine sahip çıkmıştır" dedi.

Daha sonra öğrenciler şiirler okudu, folklor gösterileri yapıldı. Mardin'in düşman işgalinden kurtuluşunun anısına bin 500 metrede kızlar, 3 bin metrede ise erkek öğrencilerin koşusu yapıldı. Satranç yarışmasıyla dereceye giren tüm öğrencilere ödülleri protokol temsilcileri tarafından törenle verildi. Tören askeri ve öğrenci gruplarının Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı'nın askeri bandosu eşliğinde gerçekleştirdiği geçit töreniyle sona erdi.

Akşam ise Mardin Belediyesi kurtuluş anısına gerçekleştireceği balo ile fener alayı kutlamaların devam edeceği belirtildi.

MARDİN'DE KURTULUŞ COŞKUSU
MARDİN'DE KURTULUŞ COŞKUSU
MARDİN'DE KURTULUŞ COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 16:42:01
Güncelleme :21 Kasım 2009 Cumartesi 21:35:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?