3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Mardin Platformu'ndan Ankara çıkarması

7 bin yıllık tarihiyle açık hava müzesi görünümündeki dünya kültür mirası Mardin’in sorunlarına etkin bir çözüm bulmak için Türkiye genelinde hizmet veren kuruluşlar 20 Haziran 2005 tarihinde Ankara’da toplanacak.

Mardinli ve Mardin’e gönül veren kişiler tarafından kurulan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, il yöneticileri ve milletvekilleriyle birlikte kentin sorunlarını tartışmak, çözüm yolları bulmak üzere 20 Haziran 2005 tarihinde TBMM toplantı salonunda biraraya gelecek.

Mardin ve Mardinliler yararına hizmet veren dernek ve vakıfların biraraya gelerek kurduğu Mardinliler Çalışma Platformu adına Adana MARDAV (Mardin Dayanışma Eğitim ve Kültür Vakfı) yönetim kurulu başkanı Halil Arslan, dünyanın ortak medeniyet beşiği, kültür mirası olan Mardin’in kültür-sanat ve eğitim alanlarındaki sorunlarına ışık tutmak, tarihi kentin geleneksel dokusunu yarınlara taşımak konusunda duyarlılık yaratmak ve Mardinlilik olgusunu pekiştirmek amacıyla kurulan platformdaki sivil toplum kuruluşlarının il yöneticileriyle birlikte Mardin’de toplanacaklarını ifade etti.

Mardinliler Çalışma Platformu tarafından organize edilecek olan toplantıda, masaya yatırılacak konu ve sorunların başında kente en kısa zamanda bir üniversitenin açılması geliyor. Mardin’in turizm potansiyelinin artırılması için yapılması gereken işlemler ise şöyle sıralandı:

"Suriye sınırında yer alan mayınların temizlenerek organik tarıma açılması, Mazıdağı Fosfat Tesisleri’nin yeniden açılması, Köye Dönüş Projesi ile köylerine geri dönüş yapan köylerde alt yapı hizmetlerinin yerine getirilmesi, son yıllarda ÖSS’de son 5 sırayı paylaşan Mardin’de eğitim alanında ciddi adımların atılması ve Mardinspor’un Süper Lig yolunda desteklenmesi."

Mardinliler Çalışma Platformu’nu İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Mardin başta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde Mardin yararına hizmet veren dernek ve vakıflar oluşturuyor. Toplantıya, Mardin Valisi Temel Koçaklar ve Belediye Başkanı Metin Pamukçu ile Mardinli milletvekillerinin katılacağı belirtilirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül başta olmak üzere çok sayıda bakan ve üst düzey Mardinli bürokratın toplantıya davet edildiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 16:15:38
Güncelleme :23 Haziran 2005 Perşembe 16:35:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Esener YEŞİLMEN IP: 85.98.3.xxx Tarih : 18.06.2005 17:15:24
Memleketi Çöp Götürüyor Temizlik Görevlileri Grevde Yetkilelerin Yaptığı Bişey Yok. Ben Bir Mardin Halkın'dan Olarak Bu Gidişle Yöneticlerin Başarısız Yönetimi Yüzünden Mardin Hiç Bişey Olamıyacağı Düşüncesindeyim...