25
Nisan
2024
Perşembe
MARDİN

Mardin ramazana hazır

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Ramazan ayı için gereken hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

Müftü Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mardin'e 68 yeni atama yapıldığını, camilerin boş kadrolarının doldurulduğunu, bin 89 camide bin 117 görevli ile Ramazan ayı hazırlıklarının tamamlandığını belirtti.

Kılınacak ilk teravih namazının ardından 9 Temmuz'da tutulacak ilk oruç ile bereketli iklime girmiş olacaklarını ifade den Coşkun, şunları kaydetti:

"Bu yılki Ramazan teması 'Helal Kazanç-Helal Lokma'dır. Bu tema ile el emeğinin, göz nurunun alın terinin önemine vurgu yapılacak. Aldatmanın, haksız kazancın, meşru olmayan kazanç yollarının İslami değerlerle bağdaşmadığına dikkat çekilecek. Toplumda helal kazanç-helal lokma bilincinin aşılanması için etkinlikler düzenlenecek. Vatandaşlarımızın dini konulardaki soru ve sorunları ile ilgili sürekli olarak destek vermek amacıyla Müftülüğümüzde kurulu bulunan Alo 190 ya da 212 74 77 Dini Danışma Çağrı Merkezi 09.00-23.00 saatleri arasında hizmet verecektir. Kardeş il seçilen Diyarbakır, Şırnak müftülüklerince karşılıklı olarak vaaz ve irşad programları yapılacak ve mahalli radyo ve televizyonlarda çeşitli programlar düzenlenecektir."

Ramazan ayı için camilerde de çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Coşkun, Kadir Gecesi'nde Ulu Cami'de Sakal-ı Şerif'in ziyarete açılması, vaaz ve irşat programlarının toplumun her kesimine ulaşabilmesi için bütün camilerde vaaz programlarının yapılacağını söyledi.

Camilerde kadınların en uygun şartlarda, huzur içerisinde ibadetlerini yapabilmeleri için gerekli tedbirlerin alındığını kaydeden Coşkun, engellilerin gelebilecekleri camilerde gerekli çalışmaların yapıldığını dile getirdi.

Coşkun, bu yıl Kasimiye Medresesi'nde teravih namazlarının kılınabilmesi için bütün hazırlıkların tamamlandığını, gerekli izinlerin alındığını, vatandaşların diledikleri takdirde teravih namazlarını Ramazan ayı boyunca Kasimiye Medresesi'nde kılabileceklerini sözlerine ekledi. 

AA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2013 Perşembe 18:10:03
Güncelleme :14 Temmuz 2013 Pazar 18:44:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?