5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Mardin şehitlerini uğurladı

Vatani görevlerini yaparken biri nöbet değişiminde kaza kurşununa diğeri ise trafik kazasına kurban giden 2 askerin cenazesi memleketleri Mardin'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Kavalcık köyü Jandarma Karakolu'nda saat 12.00 sıralarında nöbet tutmak için nöbet yerine giden Er Serdar Kurt, nöbeti devralacağı ve adı öğrenilemeyen arkadaşının silahının kazayla ateş alması sonucu vücuduna isabet eden kurşunla hayatını kaybetti. Kurt'un cenazesi Elazığ Asker Hastanesi'ne kaldırılarak otopsi yapılırken, olayın kaza sonucu meydana geldiği belirtildi. Şehit er Serdar Kurt'un cenazesi özel bir ambulansla Budaklı köyü camisine getirildi. Türk bayrağına sarılı olan şehit Er'in cenazesi daha sonra doğduğu baba evine götürüldü.

İstanbul'da yaşayan annesi Şahize Kurt'un İstanbul'dan gelmesi için cenaze bir süre baba evinde bekletildi. Annesinin gelmesinin ardından köy mezarlığında Müftü Abdurrahim İnanç tarafından okunan dualar eşliğinde toprağa verildi. Şehit Er'in cenazesine Kaymakam Mustafa Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay İhsan Tavazar ve Jandarma Komutanı Binbaşı Bahtiyar Yılmaz katıldı. Kaymakam Mustafa Yılmaz şehir Er'in annesine başsağlığı dileğinde bulundu.

Kaymakam Yılmaz, bir kazaya kurban gittiğini söyleyerek, "Burada da zaman zaman kaza ile ölümler oluyor. Allah kimsenin başına vermesin olmuş bir kere. Elden gelen bir şey yok. Allah sizlere sabır versin. Biz onlara sahip çıkacağız. Devlet olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi.

Garnizon komutanı Tavazar, tabuta sarıları bulunduğu Türk bayrağını şehidin amcasına verdi. Duygu dolu anların yaşandığı cenaze töreninde bayılan şehidin bir yakını hastaneye kaldırıldı.

Bursa'da vatani görevini yaparken itfaiye aracı ile ağaç arasında sıkışarak şehit olan er Cemal Kaya'nın cenazesi ise Dargeçit ilçesi Sümer beldesi Bostanlı köyünde toprağa verildi. Bursa'dan havayolu ile Mardin'e getirilen şehit er Cemal Kaya'nın cenazesi vatandaşlar tarafından belde girişinde karşılandı. Şehit Er'in cenazesi kılanın cenaze namazının ardından Bostanlı köyünde gözyaşları içinde toprağa verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 11:26:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?