7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Mardin Şenyurt Belediyesi kapatıldı!

Mardin’in Suriye ile sıfır noktasındaki Şenyurt Belde Belediyesi, nüfusu 2 binden az olan belediyelerin kaldırılmasını öngören yasa gereği kapatıldı.

Belediye Başkanı Metin Nayifoğlu, ekonomik sebeplerden ötürü bu duruma sevindiklerini belirtirken, çalışanlar ve vatandaşlar ise üzüntülü olduklarını söyledi.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde nüfusu 2 binden az olan 340 belde belediyesinin kapatılması kararını uygulamaya koydu. Uygulama kapsamında Mardin’deki 21 belde belediyesinden nüfusu bin 950 olan Şenyurt Belde Belediyesi, kapısına kilit vurulan ilk belediye ünvanını aldı.

1950 yılında nahiye olarak kurulan, 1972 yılında da belde unvanı alan Şenyurtlular, karara çok üzülüyor. 7 memuru, 7 işçisi, bir itfaiye aracı, bir traktörleri ve bir makam aracı bulunan belediyenin DSP’li Belediye Başkanı Metin Nayıfoğlu, nüfusla orantılı olarak her ay İller Bankası’ndan 6 milyar lira ödenek aldıklarını ancak bunun personel maaşlarına bile yetmediğini söyledi.

Karara ekonomik sıkıntı nedeni ile sevindiklerini söyleyen Nayıfoğlu, "Böylesi daha hayırlı oldu. Bari öteki belediyeler rahat eder. Zaten 15 aydır çalışanlarımıza maaş dahi ödeyemiyorduk. Kapatma ile ilgili yazımız Mardin Valiliği Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından bize tebliğ edilir edilmez, belediyemiz çalışanları ile bir toplantı yaparak, kapıya kilidi vurduk. Yasalara karşı boynumuz kıldan incedir" dedi.

Belediyenin kurulduğu 1972’den beri Yazıişleri Müdürlüğü görevini yapan Abdulkadir Demircan ise emeklilik süresinin dolduğunu ancak Şenyurt’un tekrar belediye unvanını alması için sivil yaşamda mücadele vereceğini söyledi.

Şenyurtlular da 8 bin olan nüfuslarının işsizlik ve göç yüzünden bin 950’ye düştüğünü belirterek, 50 kişi yüzünden belediye ünvanının ellerinden alınmasının hem üzüntü hem de kaygı verici olduğunu ifade etti.

MARDİN-(İHA)
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2003 Çarşamba 11:49:20
Güncelleme :16 Ocak 2004 Cuma 16:10:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?