5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Mardin teröre lanet yağdırdı

Mardin'de bir araya gelen sivil toplum örgütleri, Şırnak'ta 12 masum vatandaşın ölümüne yol açan terör saldırısını kınadı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen protesto eylemine, Mardin Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Dayanışma ve İnsan Hakları Derneği, Kamu-Sen ve Türk-Eğitim-Sen başkanlarının da bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı.

Beşağaç köyünde öldürülen vatandaşların anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından basın açıklaması yapıldı.

Grup adına açıklamayı okuyan Mardin Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Dayanışma ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Velit Alptekin, "Teröre başvurarak kan ve gözyaşı döken, vatandaşlarımızı acımasızca katledenler, milletimizin ve devletimizin güçlü iradesi karşısında yok olup biteceklerini hiçbir zaman unutmasınlar. Daha nereye kadar sürecek? Ne zaman son bulacak bu hain saldırılar? PKK terör örgütünün yaptıkları katliamları söylevleriyle daha kuvvetli bir şekilde savunan siyasi uzantıları ve örgütleri, milletin sesi olmaya davet ediyoruz. İnsan haklarını savunanlar, nerede savunduğunuz insan hakları? 12 masum insanımızın yaşam hakları yok muydu? Hain ve cani bebek katillerine artık dur deme zamanı gelmiştir" dedi.

Kamu-Sen İl Başkanı Şeyhmus Kanat ise, "Devleti, milleti ve bayrağıyla bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı yapılan bu hain saldırıların gücünü kendinde gören hastalıklı beyinleri, onur ve şereften mahrum odaklara sesleniyoruz. Bölücüleri ipten kurtarmaya çalışanlar bilsinler ki o ip bir gün kendi boyunlarına dolanacaktır. Şehit kanlarıyla yoğrulmuş Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bölmeye çalışanlar tarih sayfalarına baksınlar. Devletimizin büyüklerine sesleniyorum; Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde oynanan oyunların bozulmasını istiyoruz. Artık analar ağlamasın, bebekler öksüz büyümesin. Vatanını, bayrağını ve Anadolu insanını seven herkesi, bölgede oynanan oyunların bozulmasına davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Ellerinde Türk bayraklarıyla sık sık terör örgütü aleyhine sloganlar atan vatandaşlar, basın açıklamasının ardından dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 17:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dicle IP: 88.254.51.xxx Tarih : 16.10.2007 12:01:30

Ne mutlu müslümanım ve Türkiyeliyim diyene.Dursun artık bu kanlar dostlarım.Gelin birlik olalım maşa gibi kullanılmayalım.Bu vatan hepimizin gelin beraber olup tüm sorunların üstesinden gelelim