5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Mardin TGRT ekranında

Mardin, Ramazan ayı boyunca canlı yayınlanacak dev bir organizasyon ile tanıtılacak. Tanıtım, Valilik, Kültür Müdürlüğü ve belediyenin desteği ile TGRT Haber kanalında yapılacak.

TGRT Haber'in her yıl Eyüp Sultan'da geleneksel haline getirmiş oluğu Ramazan programı bu yıl Mardin'de "Mardin'de Ramazan" adında yayınlayacak. Kentin Ramazan ayı boyunca TGRT Haber'de canlı iftar yayınıyla tanıtılacağını belirten Mardin Valisi Hasan Duruer, "Mardin'de belediye ile beraber yapmış olduğumuz çalışma ile Mardin'i tanıtmak amacıyla TGRT Haber tarafından İstanbul Eyüp Sultan'da yapılan etkinliğin aynısı Mardin'e yapılacak. Bu yılki etkinliğin Mardin'de yapılması için her türlü desteği vererek Mardin'in daha iyi tanıtılmasını sağlayacağız. Mardin tanıtım açısından ilk defa böyle bir organizasyon ile tanıtılacak.

Ramazan ayı boyunca TGRT ekranlarında canlı yayında Mardin tanıtılacağı gibi ayrıca o alanda Türkiye'nin 81 ilinden gelen vatandaşlarımızın herkesin kendi ilinin tanıtımını yapacağı ve kendi illerindeki ürünlerini satabilecekleri bir stand kurulacak. İnsanları Mardin'e çekmeyi hedefliyoruz. Bu Alanda tiyatro gösterimi, konserler, çocuklar için oyun alanları, alışveriş alanları, Mardin tanıtımı amacı ile Mardin köşesi ve ilim ve bilim adamlarımızın bulunacağı sohbet alanları kurulacak. En önemlisi bu etkinlik 1 ay boyunca TGRT Haber tarafından Mardin'de canlı yayınlanacak. Bu etkinliğin Mardin'in tanıtımı açısından çok büyük bir organizasyon olacağını düşünüyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 16:31:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mer din IP: 88.252.77.xxx Tarih : 15.07.2009 23:34:50

bence mardin yerine hasankeyften bile daha büyük olan. ve bu güne kadar sadece yüzde 10 u ortaya çıkarılan dara harabelerinin ramazan ayı boyunca canlı verilmesi ülkemizin ekenomisine, kültürel ve tarihsel zenginliğine büyük bir katkı sağlayacak bu bölgeyi özellikle dara harabelerini yerli ve yabancı turistlerin akınına uğratacaktır.