7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Mardin turizm cenneti olacak

MARDİN TURİZMDE ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, hayata geçirdikleri Kentsel Dönüşüm Projesi ile Mardin'i turizm yatırımları için cazip hale getirdiklerini söyledi. Başkan Ayanoğlu, "Mardin'in turist akınına uğramasıyla gümüşçülük, sabunculuk, bakırcılık ve hediye eşya sektörü altın çağını yaşıyor. Bu sektörlerde binlerce insanımız geçimini sağlamaya başladı" dedi.

Turizm yatırımlarının ciddi istihdam sağlayacağını belirten Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, "Turizmde istediğimiz hedefi yakaladığımızda Mardin'de işsizlik sorunu asgariye inecek, halkımızın ve esnafımızın gelir seviyesi yükselecek" diye konuştu.

Hilton Oteli, Demir Butik Otel, Erdoba, Zinciriye ve Turizm Meslek Yüksekokulu Uygulama Oteli olmak üzere toplam beş otelin inşaatlarının devam ettiğini söyleyen Ayanoğlu, otel kurmak için bazı işadamlarının da hazırlık yaptığını söyleyerek, "Bu oteller tamamlandığında yüzlerce gencimiz iş bulma olanağına kavuşacak. Mardin'in ekonomik hayatı canlanacak" şeklinde devam etti.

Başkan Ayanoğlu, uygulamaya koydukları Kentsel Dönüşüm Projesi ve şehrin SİT alanında yaptıkları değişikliklerle Mardin'i turizm açısından cazip hale getirdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Özellikle SİT alanında yaptığımız çalışmalarla Mardin'in büyülü güzelliği ortaya çıkmaya başladı. Ortaya çıkan bu güzellik ilk önce turistleri sonra da turizm yatırımlarını Mardin'e bir paratoner gibi çekmeye başladı. Şu anda 5 otelin inşaatı devam ediyor. Esnafımız kendisini turizme göre yeniden şekillendiriyor. Mardin'in turist çekmesiyle; gümüşçülük, sabun, bakırcılık ve hediye eşya sektörü altın çağını yaşıyor. Bu sektörlerde binlerce insanımız geçimini sağlamaya başladı."

MARDİN TURİZMDE ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR
MARDİN TURİZMDE ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 11:16:02
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 20:15:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?