4
Mayıs
2024
Cumartesi
MARDİN

Mardin turizm sezonuna hazırlanıyor

Yeni sezona girerken, Mardin'in turizm sorunları masaya yatırıldı. Mardin'in turizm sorunlarının tartışıldığı Yerel Gündem 21 Kent konseyi toplantısı Mardin Belediyesi Meclis toplantı salonunda yapıldı.

Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu başkanlığında yapılan ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, Mardin için yerel kalkınmada öncelikli eylem planı hazırlandı. Acil eylem planında Mardin'in tarihi ve kültürel dokusuyla, dünya kenti olmasından dolayı, turizm ve çevre sorunlarına öncelik verilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda belediye olarak turizm ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Pamukçu, Mardin'in kalkınmada öncelikli sorunu olarak, turizm sezonuna girmeden yapılması gerekenleri açıkladı.

Turizmi "Mardin'in geleceği" olarak gördüklerini belirten Pamukçu, "Mardin'i kalkındırmak için sivil toplum kuruluşları ile elbirliği içinde çalışmalıyız. Bu konuda hazırlamış olduğumuz eylem planında, acil sorun olarak karşımıza, turizm sezonuna girmeden önce yapmamız gereken hazırlıklar çıkıyor. Bu konuda da Mardin'de aktif olarak çalışan dernek, vakıf, kooperatif, esnaf odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket ederek sorunlara çözüm bulmak istiyoruz" dedi.

Mardin'in sorunlarını çözmek için biraraya geldiklerini belirten kent konseyi sekreteri Aydın Saraçoğlu ise "Mardin turizm açısından gelecek vadeden bir kent. Turistlere daha temiz bir Mardin oluşturmak için şimdiden altyapı ve sosyal etkinliklerimizi hazırlamalıyız" diye konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 15:45:25
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 16:02:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?