7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Mardin Valiliği'nden eğitim

Mardin Valiliği tarafından Bireysel Kurumsal ve Sosyal Duyarlılık Programı kapsamında sivil toplum örgütleri ve dernek temsilcilerine eğitim semineri verildi. Vali Mehmet Kılıçlar ve eşi Arzu Kılıçlar'ın da yer aldığı eğitim seminerinde sigara içmenin zararları tartışıldı. Soru-cevap şeklinde süren eğitimde sigara içme alışkanlığı ile ilgili sorulara ilgili ilginç cevaplar verildi. 

Mardin Valiliği toplantı salonunda , Bireysel Kurumsal ve Sosyal Duyarlılık Programı kapsamında çoğunluğunu kadınların oluşturduğu bir eğitim semineri verildi. Seminere yaklaşık 25 sivil toplum örgütü ve dernek temsilcisi katıldı. Seminerde sigara kullanımı ve sigaranın zararları konusunda bilgi verilirken, kadınların neden sigara içtiği sorusuna ilginç cevaplar verildi. Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar'ın eşi Arzu Kılıçlar'ın da katıldığı eğitim toplantısında kadınlar birbirlerine neden sigara içtiklerinin cevaplarını verdi. Kimi kadın sigarayı stres atıcı bir madde olarak görürken kimi kadın ise parasının fazlalığı nedeniyle sigar içtiğini belirtti. 

Sonuç olarak sigara içmenin zararları hakkında hemfikir olan kadınlar sigarayı tamamen bırakmasa bile yüzde 50 oranında azaltma konusunda fikir birliğine vardı.
Bireysel, Kurumsal ve Sosyal Duyarlılık programının sunucusu Hayrettin Karaerkek amaçlarının insanların bireysel, kurumsal ve sosyal duyarlılığını artırarak hayatın her alanında iyileşme ve gelişme sağlamak olduğunu söyledi. İkinci yarısı basına kapalı olan seminerin 2 gün süreceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 18:29:55
Güncelleme :24 Aralık 2008 Çarşamba 18:38:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?