29
Nisan
2024
Pazertesi
MARDİN

Mardin Valisi Koçaklar: Turisti misafir gibi görün

28. Turizm haftası düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. Bugün düzenlenen törende konuşan Mardin Valisi Temel Koçaklar, turistlerin müşteri değil, misafir gibi görülmesi gerektiğini söyledi.
28. Turizm haftası Mardin'de düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlanıyor. Turizm haftası nedeniyle bugün Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören düzenlendi. Düzenlenen törene Vali Temel Koçaklar, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Emniyet Müdürü Orhan Kaya ve çok sayıda davetli katıldı.
Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan törende Vali Koçaklar bir konuşma yaptı. Konuşmasında tarihi değerlerin korunmasına değinen Koçaklar, "Anadolu'nun altı ve üstü tarihi değerlerle doludur. Bunların güçlendirilmesi gerekiyor. Biz burada bu güçlendirmeyi sağlayıp, altyapı eksikliklerini gidererek daha çok turist çekebiliriz. Turizmin geliştirilmesi için güvenlik görevlileri de ellerinden gelen çabayı sarf ediyor. Turizm adına özellikle çevre temizliğine çok önem vermeliyiz. Bu turizm için çok önemlidir. Yılın tümünde bunu gerçekleştirmeliyiz. Mardin farklı inanç ve kültürlerin buluştuğu yerdir" dedi.
Mardin'e son yıllarda çok turist geldiğini ifade eden Vali Koçaklar, "Bundan gurur duyuyoruz. Ama bunun yeterli olmadığını da biliyoruz. Milyonlarca turistin buraya gelmesini bekliyoruz. Bunun içinde turisti müşteri olarak değil, misafir olarak görmemiz gerekiyor. Bu şekilde görürsek onlarda birer turizm elçisi olurlar. Gençlerimiz turizm için yetişiyorlar. Mardin'i kültür yönüyle korumak görevi de bu gençlere düşüyor" diye konuştu.
Törende daha sonra turizm haftası için hazırlanan şiir ve makaleler okundu. Vali Koçaklar, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verirken, turizm hizmeti ile ilgili eğitim görerek başarılı olanlara ise sertifika verildi. Halk oyunları gösterisinin düzenlendiği törende son olarak Mardin Müzesi'nde elişi sergisinin açılışı yapıldı.
MARDİN - İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2004 Perşembe 21:42:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?