30
Nisan
2024
Salı
MARDİN

Mardin ve çevresinde 63 LPG istasyonu kapatıldı...

Mardin Valisi M. Temel Koçaklar, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, insan sağlığını yakından tehdit eden ve çevreye zarar veren işletmeler hakkında yasaların öngördüğü işlemlerin tatbik edildiğini belirterek, "Özellikle yanıcı ve patlayıcı nitelikte olan LPG istasyonları, vatandaşlarımızın can ve mal güvenlikleri yönünden önemli tehdit unsuru olmaktadırlar. Bu nedenle bu işyerlerinin gerekli belgelerini hazırlaması ve ruhsat çıkarmaları çok önem taşımaktadır. Bunlar bu belgelerini tamamlamadan hiçbir işyerinin açılmasına müsaade edilmeyecektir." dedi.


Mardin'in Midyat İlçesi'nde yaklaşık 500'e yakın LPG ile çalışan araç olduğunu söyleyen Met-Şah Petrol Ofisi işletmecisi Bilal Çelik, ilçede bütün LPG istasyonlarının kapatılmasına tepki göstererek, "Buraya en yakın benzin LPG istasyonları Mardin ve Batman'da var. Bu iller de Midyat'a 70 ve 80 kilometre uzaktadırlar. Biz iki haftadır bütün eksikliklerimizi giderdiğimiz ve bizi kontrol etmeleri için çağırdığımız halde gelip kontrol etmiyorlar. Bizi de burada ruhsat almaya uygun olmayanların kefesine koymuşlar. İtiraz ettiğimiz halde itirazlarımızı kabul edilmedi. Valiliğin, buradaki LPG'li araçlar için en kısa zamanda bir çözüm bulması gerekiyor." dedi.
LPG'li araç sahibi Feyzi Belke ise 70 bin nüfuslu bir ilçede LPG istasyonlarının kapatılmasına anlam veremediğini belirterek, "Bu sorunun en kısa zamanda çözülmesini istiyorum." şeklinde konuştu.

iha-mardin
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2004 Çarşamba 13:09:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?