3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Mardin veHatay'da 3 terörist yakalandı

Hatay'da 2, Mardin'de de 1 teröristin yakalandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, Suriye tarafından yakalanan terör örgütü PKK/Kongra-Gel mensubu biri kadın 2 teröristin, 8 Kasım Çarşamba günü Cilvegözü sınır kapısından saat 11.00 sıralarında Türk güvenlik güçlerine teslim edildiği, teröristler hakkında adli işlemlere başlanıldığı belirtildi.

Açıklamada, Mardin'in Yeşilli ilçesinde Cumhuriyet Savcılığının arama kararı ile aranan terör örgütü mensubunun da aynı gün saat 14.00 sıralarında yakalanarak, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiği kaydedildi.

2 TERÖRİSTİN VURULMUŞ OLDUĞU DEĞERLENDİRİLİYOR

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde Çarşamba günü icra edilen arama tarama faaliyeti esnasında ise güvenlik güçleri ile bir grup PKK/Kongra-Gel mensubu arasında sabah saat 05.00'da çatışma çıktığını belirterek, 2 terör örgütü mensubunun vurulmuş olduğunun değerlendirildiğini, bölgede geniş çaplı operasyonların devam ettiğini bildirdi.

52 KİLOGRAM C-4 PATLAYICI, 5700 ADET MERMİ

Güvenlik güçlerinin aynı gün gerçekleştirdikleri faaliyetler kapsamında, Bingöl'ün Yayladere bölgesinin dağlık arazi kesiminde terör örgütüne ait iki sığınak buldukları, sığınaklarda 1 adet kayıt cihazı, 1 adet çanak anten, 30 metre elektrik kablosu, muhtelif ilaçlar, bol miktarda giyim ve yaşam malzemesi ele geçirdikleri de kaydedildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın Şırnak'ta terör örgütüne yönelik güvenlik güçlerinin Çarşamba günü gerçekleştirdikleri faaliyetlere ilişkin açıklaması ise şöyle:

“Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde icra edilen arama tarama faaliyeti esnasında saat 13.30'da terör örgütüne ait, 101 adet savunma tipi el bombası, 20 adet fünye, 4 adet RPG-7 mühimmatı, 5700 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mermisi, 868 adet BKC mermisi, 230 gramlık 14 adet patlayıcı, 52 kilogram C-4 ve 16 kilogram sis kutusu ele geçirilmiş ve imha edilmiştir. Bulunan malzemeler güvenlik kuvvetleri tarafından imha edilmiştir.

Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde icra edilen arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında da terör örgütü mensuplarınca tuzaklanmış iki adet mayın saat 08.22'de bulunarak imha edilmiştir.

Patlayıcı düzenekler güvenlik güçleri tarafından, herhangi bir can ve mal kaybına neden olmadan, yerinde etkisiz hale getirilmiştir.”

a.a
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 12:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?