3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Mardin'de "İl birinciliği" tartışması

Mardin'de bulunan dershaneler, Öğrenci Seçme Sınavı'ndan (ÖSS) sonra açıklanan Mardin birincilerinin, herhangi bir yanlışlığa sebep verilmemesi için Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenmesini istedi. 

2006 ÖSS sınavının açıklanmasıyla birlikte Mardin'de faaliyetlerini sürdüren özel dershanelerden Birey ve Final Dershanesi yetkilileri, başka bir dershanenin bazı gazetelere verdiği reklamlarda, kendisine ait olmamasına rağmen ilçelerden çıkan il geneli birincilerini kendisinin başarısıymış gibi gösterdiğini iddia ederek duruma tepki gösterdi. Mardin merkezinde faaliyet gösteren dershanelerin birlikte hareket etmemeleri yüzünden bir çatı altında toplanamadıklarını kaydeden Birey Dershanesi Müdürü Abdulselam Karaslan, başka bir dershane tarafından açıklanan ve gazetelere reklam olarak verilen sonuçların gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü. Sınav sonuçları açıklanmadan önce Milli Eğitim Müdürlüğü'nden resmi yazıyla, il birincileri ve diğer derecelerin kendileri tarafından belirlenmesini istediklerini belirten Karaslan, "2006 ÖSS sonuçlarından sonra 2 gün boyunca, dershaneler arasında bir ayrılık olmasın diye Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sonuçların açıklanmasını bekledik. Ama böyle bir çalışma yapmadıklarını öğrenince, biz kendi imkanımızla büyük bir titizlikle yaptığımız araştırma sonucunda Mardin merkezde Sözel 2 ve E-A 2 bölümlerinden dershane olarak birincilik çıkardığımızı tespit ettik. Tespitlerimizden sonra gazeteye verilen reklamlardan başka dershanenin kendi öğrencisi olmamasına rağmen diğer ilçelerden il birincisi olan öğrencileri kendi öğrencileriymiş gibi göstermelerini öğrendik. Bu keşmekeşin büyümeden yetkililerin önüne geçmesini istiyoruz" diye konuştu. 

Başkasına ait başarıyı kendisine mal ettiğini iddia ettiği özel dershanenin etik açıdan doğru bir hareketin içinde olmadığını ifade eden Karaslan, bundan böyle Mardin birincilerinin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenmesini istedi. Mardin'de ilk yılları olmalarına rağmen büyük bir başarıya imza attıklarını söyleyen Karaslan, ayrıca dışarıdan öğrenci transferine de karşı olduklarını kaydetti. Özel bir dershane tarafından Sözel 2 ve Eşit Ağırlık 2 dallarında Mardin birincisi olarak lanse ettikleri öğrencilerin aslında Midyat ve Nusaybin Liseleri'ne devam ettiklerini öne süren Karaslan, Mardin merkezde il birincileri olan öğrencilerin Mardin Lisesi öğrencisi olan ve kendi dershaneleri tarafından yetiştirilen Mustafa Algur ve Murat Işıker olduğunu iddia etti. Karaslan, Mustafa Algur'un aynı zamanda Türkiye 416.'sı olduğunu da sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2006 Çarşamba 01:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?