5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Mardin'de Ajda Pekkan krizi

Mardin’de geçen yılın Temmuz ayında bir boya firması Süryanilere ait Kırklar Kilisesi’nin bulunduğu sokakta onarım yaparak, ünlü sanatçı Ajda Pekkan’ın katılımıyla da açılışını gerçekleştirdi. Dönemin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Süryani Metropoliti Saliba Özmen’in de katıldığı törenle sokağa ‘Ajda Pekkan Sokak’ adı verilmişti. Ancak bir süre önce sokaktaki Ajda Pekkan levhası çıkarılarak, sokağın restorasyonunun boya firması tarafından yapıldığına ilişkin tabela asıldı.

29 Mart yerel seçimlerinde Mardin Belediye Başkanlığı’nı kazanan AK Parti’li Beşir Ayanoğlu, Ajda Pekkan’ın adının sokağa belediye meclis kararı olmadan verildiğini söyledi. Pekkan’ın adının yazıldığı tabelanın kimler tarafından söküldüğünü bilmediğini belirten Ayanoğlu, “Ben boya firmasıyla görüşme yaptım. Belirleyeceğimiz bir sokağı restore edecekler ve meclis kararıyla bu sokağa Ajda Pekkan’ın adını vereceğiz” dedi.

 

mardinimiz.com
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 14:24:47
Güncelleme :16 Nisan 2009 Perşembe 14:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
A.Hamit TAŞ IP: 88.226.146.xxx Tarih : 18.04.2009 17:56:59

Mardindeki bir sokağa isim verilecekse,Mardine hizmet etmiş,mardinli ,ünlü şahsiyetlerden birinin ismi verilsin.öyle isimler verilsinki,çocuklarımız Mardinin ünlü şahsiyetlerinide bu vesileyle tanısınlar, öğrensinler.