3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Mardin'de eğitime destek gecesi

Mardin'de, Vali Mehmet Kılıçlar'ın eşi Arzu Kılıçlar tarafından yürütülen Ulusal Eğitime Destek Kampanyası çerçevesinde düzenlenen gecede duygulu anlar yaşandı. 

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eşi Semra Sezer'in öncülüğünü yaptığı, 'Ulusal Eğitime Destek' kampanyası yararına, Erdoba Konakları Yemek Salonu'nda düzenlenen yemekli geceye katılanlar, Mardin'deki eğitim başarısının yükselmesi için eğitime katkıda bulunmada birbirileriyle yarıştı. Yaklaşık beş saat süren yemekte bütün davetlilerle eşi Arzu Kılıçlar ile ilgilenen Vali Mehmet Kılıçlar, gecede yaptığı konuşmada, öğretmenlerin yanı sıra velilerin de çocuklarını sahiplenerek ve öğretmenlerle işbirliği içinde eğitime destek vermelerini istedi. Bir ülkenin ve milletin kalkınmasının temel dayanağını eğitimin oluşturduğunu kaydeden Vali Kılıçlar, "Eğitim, bir ülkede yaşayan insanların ait oldukları milletine ve ülkesine ait değerleri kazandıran ve vatandaşın sahip olması gereken asgari nitelikleri, vatandaşlık bilgisini, toplumla uyumunu sağlayan önemli bir enstrümandır. Bu gerçeklerle, tüm çocuklarımızı, çağın gerektiği, insan tipi olan; eleştirel düşünen, problem çözebilen, bilimsel araştıran, yaratıcı düşünen, girişimci ruha sahip, iletişim becerileri yüksek, bilgi teknolojisini kullanabilen, Türkçe'yi doğru ve güzel kullanabilen insan tipini yetiştirmemiz gerekmektedir" dedi. Eğitimde başarı durumlarının iç acıcı olduğunu söyleyen Vali Kılıçlar, İstanbul'da yapacakları toplantı öncesi hayırseverlerden destek istedi. Eğitim konusunda herkesin el birliği içinde devlete mutlaka yardımcı olması gerektiğini kaydeden Vali Kılıçlar, "İlde bugün 180 bin öğrenci okullarda öğrenim görüyor. Bunlar için okullar, sınıflar yaptırılması ve buna süreklilik kazandırılması gerekiyor. Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyalarında bugüne kadar 47 protokol imzalamamıza rağmen hala derslik ihtiyacımız var. Bu konuda hayırseverler ve işadamlarına okul yaptırma çağrısında bulunuyorum" diye konuştu. 

Davetlilere, eğitime karşı duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Arzu Kılıçlar, ildeki eğitim sorunları hakkında bilgi verdi. Destek verdikleri kampanyayla, kırsal bölgelerde ve şehirlerin kenar semtlerinde yaşayan kadınların eğitim seviyelerinin arttırılarak ekonomik ve sosyal açıdan yeterliliklerinin sağlanmasının amaçlandığını ifade eden Bayan Kılıçlar, "Sizlerin desteğiyle bugün elde edilen gelirle, öğretim çağındaki öğrencileri giydirmeyi, onlara kırtasiye yardımında bulunmayı amaçlıyoruz. Bugün eğitimine destek olacağımız öğrenciler, yarın bu ülkeye hizmet edecekler" şeklinde konuştu. 

Programın sunuculuğunu yapan Dicle Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Murat Dilmen'in, 50 yıl öncesiyle bugünün şartlarını karşılaştırarak, Mardin genelinde halen birçok öğrencinin o şartlarda yaşadığını anlatan konuşması herkesi duygulandırdı. Geceye eşi Zehra Olgun Bölünmez ile katılan Mardin Bağımsız Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez Ulusal Eğitim'e Destek Kampanyası'na 25 bin YTL destek verirken, ilde açılacak iki fakülte içinde sıfırdan bina yaptırma sözü verdi. Genpa Holding'in sahibi Zeynel Abidin Erdem ise, yapılacak her fakülte için spor kompleksiyle yurt binası yaptıracağını açıkladı. Yapılan bütün yardımların kurulan dev ekranlarda gösterildiği kampanyada Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı 15 bin YTL, Belediye Başkanı 5 bin YTL, Çetin Pamukçu 3 bin 500 YTL, Bülent Sümer 2 bin 500 YTL, Sebahattin Evrensel 2 bin YTL, Hıdır Sümer 4 bin YTL ve Eczacılar Odası bin YTL yardım yapan hayırseverler arasında oldu. 

Herkesin 100 YTL ödeyerek katıldığı yemekli gecede davetliler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde memur ve esnaftan kurulan müzik grubunu dinledi. Mülki idare ve kurum amirleri, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri dahil yaklaşık 500 davetlinin katıldığı programda, Ulusal Eğitime Destek Kampanyası için nakdi olarak 70 bin YTL olmak üzere 200 bin YTL'ye yakın paranın toplanacağı ve 3 bine yakın öğrenciye yardım yapılacağı açıklandı. Gecede ayrıca hayırsever Cemil Tutaşi ile Belediye Başkanı Şakir Nuhoğlu'na eğitime katkılarından dolayı birer plaket verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 12:43:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?