5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Mardin'de hac kayıtları başladı

Mardin Müftülüğü, 2007 yılı kesin hac kayıtlarının 5-20 Temmuz tarihleri arasında yapılacağını açıkladı.


Mardin İl Müftüsü Mehmet Kızılkaya, 2007 yılı hac ziyareti için kesin kayıtların başladığını söyledi. İl Müftüsü Mehmet Kızılkaya, öncelikle geçen yıllarda kesin kaydını yaptıran ancak hacca gidemeyen vatandaşların kayıtlarının yapıldığını belirterek, "Önceki yıllarda kayıt yaptıran ancak hacca gidemeyen kişilerin kayıtları yapıldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl içinde Suudi Arabistan tarafından ek hac kontenjanı verilecektir. Ek kontenjanın belirlenmesinden sonra gerekli çalışmaları yapacağız.


Vatandaşlarımız hac kayıtlarını 20 Temmuz'a kadar Müftülük bünyesindeki Hac ve Umre Müdürlükleri'nde yapabilir. Kesin kayıt için belgeler hac bürosundan temin edilecek. T.C. kimlik numarası olmayanların kesin kayıtları yapılmayacak. Sırası gelen vatandaşlarımızın ön kayıt sırasında müftülüğümüze bildirdikleri adreslerde bulunmaları, varsa cep telefonlarını açık tutmaları kendilerine ulaşmamız konusunda kolaylık sağlayacaktır. Hacı adaylarımızın acele etmeden izdihama mahal bırakmadan kayıtlarını yaptırmalarını, herkesin kaydının süresi içinde mutlaka yapılacağını ve bu konuda müftülüğümüzce gerekli tedbirin alındığının bilinmesini isterim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2007 Pazartesi 17:13:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet surer IP: 78.184.243.xxx Tarih : 24.12.2008 12:05:04

selamunaleykim ben surgucu beldesınde oturan 3 kişilik 2009da haccagitmek istemekteyim ne yapmam lazım bilgilendirirseniz sevinirim allahrazı olsun