7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Mardin'de kadın dayanışması

Mardin Is Kadinlari Dernegi, cezaevindeki kadinlara bayram paketi hazirladi.

Dernek Baskani Tulin Altun, 37 hukumlu kadini bayramda ziyaret ederek moral vereceklerini soyledi.

Mardinli is kadinlari, cezaevinde yatan hukumlu kadinlara moral vermek icin hummali bir calisma baslatti.

Hukumlu kadinlara giyim, makyaj ve kozmetik malzemelerden olusan bayram paketi hazirlandi. Mardin Is Kadinlari Dernegi Baskani Tulin Altun, bayramda ceza evine giderek hukumlu kadinlari ziyaret edeceklerini soyledi. Cumhuriyet Bassavciligi'na ziyaret icin dilekce verdiklerini ifade eden Altun "Cezaevinde 37 kadin hukumluye, bayramda moral vermek amaciyla uye arkadaslarimla birlikte ziyaret edecegiz.

Her kadina ayakkabi, esofman, etek, kazak, corap ve gundelik kullanabilecekleri kozmetik malzemesinden olusan bir paket hazirladik. Ziyaretimizin amaci hukumlu hem cinslerimize moral vermektir. Dernegimiz sosyal yasam icinde kadina destek vermeyi, kadini is kurma ve is sahibi yapmayi hedefliyor. Kadin toplum icindeki yerini almasi, aile icinde ve ekonomik alanda soz sahibi olmasini amacliyor" dedi.

Mardin Cezaevi'ndeki hukumlu kadinlari ziyaret ederek, kisa surede olsa onlarla birlikte olmaktan dernek uyeleriyle birlikte, heyecan duyduklarini vurgulayan Altun "Kadinin toplum icindeki yerini almasinin zamani geldi.

Hukumlu kadinlari kisa da olsa ziyaret etmek, sorunlarin dinlemek ve ihtiyaclari varsa onlari karsilamak istiyoruz. Bu konudaki talebimizi sicak karsilayan Cumhuriyet Bassavcisi Fehmi Yilmaz'a tesekkur ediyoruz" diye konustu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 12:14:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?