29
Nisan
2024
Pazertesi
MARDİN

Mardin'de 'Kültürlerarası Diyalog Platformu' etkinlikleri

"Kültürlerarası Diyalog Platformu" kapsamında 10 ülkeden yaklaşık 40 din önderi, büyükelçi, diplomat ve bilim adamı Mardin'de biraraya gelecek.
Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı, Mardin Valiliği, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ve Diyalog Avrasya Platformu'nca desteklenen ''Kültürlerarası Diyalog Platformu'' kapsamında 13 Mayıs'ta Mardin'de bir program düzenlenecek.
Program kapsamında Kasımiye Medresesi'nde yapılacak ''Dinler ve Barış'' konulu toplantısı sonrasında, Mardin ve Midyat ile Nusaybin İlçelerindeki dini mekanlar ziyaret edilecek. Gezinin ardından İstanbul'a hareket edecek olan grup, 14-15 Mayıs'da ''Dinler ve Barış'' konulu uluslararası sempozyuma katılacaklar.
Mardin'deki programa, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, Süryani Kadim Cemaati Patriği Mor İgnatius, Vatikan temsilcisi Kardinal Moussa Dawoud, Fener Rum Patriği I. Bartholomeos, Türkiye Ermeni Patriği II. Mesrop, Türkiye Musevi Cemaati Hahambaşı Rav. İshak Haleva, Süryani Kadim Cemaati Metropoliti Yusuf Çetin, Latin Katolik Cemaati Ruhani Lideri Monseryor Lui Pelatre'nin katılması bekleniyor.
MARDİN - İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2004 Salı 19:03:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?