29
Nisan
2024
Pazertesi
MARDİN

Mardin'de metan gazı zehirlenmesi: 3 ölü, 2 yaralı

Mardin’in merkeze bağlı Akıncı Köyü Toruntepe Mezrası’nda, uzun süre kullanılmayan su kuyusuna giren 5 kişiden 3’ü metan gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, Akıncı Köyü Toruntepe Mezrası’nda ikamet eden Metin Ermanoğlu (28), kullanılmayan bir su kuyusuna düştüğü iddia edilen kediyi kurtarmak için kuyuya indi. Metin Ermanoğlu uzun süre çıkmayınca, durumundan şüphelenen kardeşi Reşat Ermanoğlu (24), komşuları Mehmet Zengin (16), Nurhan Zengin (25) ve Velat Zengin kuyuya indiler. Kurtarılmak istenen Metin Ermanoğlu ile kendisini kurtarmak için kuyuya giren Mehmet ve Nurhan Zengin, metan gazından zehirlenerek hayatlarını kaybettiler.
Olayın güvenlik güçlerine bildirilmesi üzerine gelen ekipler, Reşat Ermanoğlu ve Velat Zengin’i sağ olarak kurtarmayı başardı. Ölenlerin cesetleri itfaiye ekipleri tarafından kuyudan çıkarılırken, Reşat Ermanoğlu ile Velat Zengin, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındılar.
Yetkililer, 3 kişinin kuyuda biriken metan gazından zehirlenerek hayatlarını kaybettiklerini ve olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını söylediler. Olay yerine gelen Mardin Valisi Temel Koçaklar, incelemelerde bulunarak bilgi aldı.
MARDİN - İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2004 Cumartesi 00:14:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar arslan IP: 217.226.158.xxx Tarih : 27.06.2004 12:31:47
ölenlerin yakinlarina bas sagligi diliyorum. yaralilarada acil siafalar diliyorum .