7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Mardin'de Noel coşkusu

Hıristiyanların dini bayramı Noel, Mardin’deki Süryani Ortodoks cemaati tarafından Kırklar Kilisesi’nde kutlandı. Metropolit Nuri Salibe Özmen, Noel’in küresel barışa, istikrar ve huzura vesile olması dilediğinde bulundu.

Mardin’in Kırklar Kilisesi’nde gerçekleştirilen törenlere kilisenin papazı Gabriel Akyüz, Deyrülzafaran Manastırı Metropoliti Nuri Salibe Özmen, Mardin Valisi Temel Koçaklar, ve Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı katıldı. Ayin, bayanlardan oluşan koro ekibinin Süryanice, İbranice, Arapça ve Türkçe ilahiler seslendirmesiyle başladı. Suriye’den getirtilen özel tütsülerin yakıldığı ayinde, Süryani cemaati mensupları ellerindeki mumlarla kilise mihrabının altında ateş yakarak etrafında döndü. İlahiler eşliğinde ayine katılanlara şaraba batırılmış ve özel yapılmış tuzlu ekmek ikram edildi.

Ayinin ardından, Mardin Valisi Temel Koçaklar, Özmen’in bayramını kutladı. Vali Koçaklar, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayram günlerinin kardeşlik, birlik, beraberlik, saygı ve sevgi günleri olduğunu söyledi.

İnsanlar arasında sevgi, saygı, hoşgörü ve yakınlaşma duygularının karşılıklı olarak pekişip güçlenmesini sağlayan dini bayram günlerinin toplumsal yaşamda çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Koçaklar, ’’Müslüman vatandaşlarımızla aynı gelenek, değer ve şanlı bir tarihi paylaşan gayrimüslim vatandaşlarımız toplumumuzun ayrılmaz bir parçasını oluşturmaktadır. Türk toplumu bu kültürel zenginlik ve dayanışma içinde geleceğe kararlılıkla yürümeye devam edecektir. Bu duygularla Mardinli Süryani Ortodoks hemşehrilerimizin doğuş bayramını kutlarım’’ dedi.

Metropolit Nuri Salibe Özmen de Noel’in küreselleşen dünyada barışa, istikrar ve huzura vesile olması dileğinde bulundu.
Ayin karşılıklı tebriklerin kabulü ile sona erdi.

MARDİN-(İHA)
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2003 Perşembe 00:00:16
Güncelleme :16 Ocak 2004 Cuma 16:09:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?