3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Mardin'de okullar 1 gün tatil edildi

Mardin'de dün etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi. 

Yoğun kar ve ardından yaşanan buzlanma Mardin ve ilçelerinde hayatı adeta durma noktasına getirirken, il genelinde eğitime 1 gün ara verildi. Vali Mehmet Kılıçlar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle öğrencilerin yol ve servis durumu göz önüne alınarak, okullar il genelinde 1 gün süreyle tatil edildi. Yarın akşam havanın durumuna göre tekrar değerlendirme yapılacak" dedi. 

Mardin'in Midyat, Savur, Ömerli ve Dargeçit ilçelerinde artan kar kalınlığı nedeniyle ilçe ve köy yollarının ulaşım bağlantısı kesildi. 

Bağlantılı yollarda ulaşım güçlükle yapılıyor. İhlas Haber Ajansı muhabiri de, yol açma çalışmalarını görüntülemek amacıyla çıktığı yolda aracıyla mahsur kaldı. Yer yer ufak çaplı maddi hasarlı trafik kazalarının yaşandığı bölgede bir kaza da Mardin-Midyat Karayolu'nun 17. kilometresinde meydana geldi. Sürücüsü belirlenemeyen 47 AP 415 plakalı kamyonetin şarampole düştüğü kazada ölen ve yaralanan olmadı. 

Bölgeyi etkisi altına alan kar ve soğuk hava yüzünden ulaşım güçlükle yapıldığı, zincirsiz birçok aracın yolda kaldığı buzlanma yüzünden araçların ve vatandaşların zorlandıkları gözlendi. Kendi imkanlarıyla kurtarma çalışmalarını yürüten bazı vatandaşlar, zor anlar yaşadı. Yağışla birlikte şehir içi araç trafiği de durma noktasına gelirken yetkililer, sürücülerin araçlarında mutlaka zincir ve çekme halatı bulundurmalarını istedi. Ayrıca, yaşanabilecek buzlanmaya karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi. 

Bu arada, gündelik hayatı durma noktasına getiren aşırı kar yağışıyla birlikte Mardin-Diyarbakır, Mardin'in Midyat, Savur, Dargeçit ve Mazıdağı ilçeleriyle birlikte il merkezine bağlı toplam 250'ye yakın köy yolunun ulaşıma kapandığı, yağışın devam etmesi halinde ise Mardin-Şırnak ve Mardin-Urfa ulaşım bağlantılarının da kesilebileceği bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2006 Çarşamba 13:08:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?