5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Mardin’de “Okulumu Yaptır” kampanyası

Mardin genelinde eğitim seviyesinin yükseltilmesi amacıyla Mardin Valisi Hasan Duruer öncülüğünde "Okulumu Yaptır" sloganıyla eğitime destek kampanyası başlatıldı.

“Okulumu Yaptır” eğitime destek kampanyasına; 17 Haziran 2009 Çarşamba günü saat 22.00 ile 24.00 saatleri arasında, Vali Hasan Duruer’in de katılacağı TGRT Haber televizyonunda canlı yayında yayınlanacak programla start verilecek.

Söz konusu kampanyaya hayırsever vatandaşların, çeşitli bankalarda açtırılan ve canlı yayında numaraları verilecek hesaplara bağış yapabilecekleri gibi sms yoluyla da katkı sağlayabilecekleri belirtildi.

Kampanya’dan elde edilecek gelir ile yurt, ek derslik, okul yapım-onarımı ve okulların ihtiyacı olan araç-gereç alımı sağlanacak.

Bütün kötülüklerin anası cehaleti yenmek için eğitimin şart olduğunu ifade eden Vali Duruer, “Bu kampanyanın geliri ile belki hiç okul yüzü görmemiş çocuklarımız okula kavuşacak, belki yurt olmadığı için açıkta kalıp okuyamayan öğrencilerimiz yurt binasına kavuşacak, belki de eğitim verilemeyecek kadar binası eski olan okullarımız onarılacaktır. Her şeyi devletten beklememek lazım. Çocuklarımızın geleceği için bizlerin de elimizi taşın altına koymamız gerekir. Mardin ve eğitim sevdalısı tüm hayırsever vatandaşlarımızı bu kampanyaya duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.
 

Burak ERDEM / Mardin KENTHABER
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 19:49:27
Güncelleme :10 Haziran 2009 Çarşamba 18:17:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?