29
Nisan
2024
Pazertesi
MARDİN

Mardin'de prens Charles harekatı

İngiltere Prensi Charles’ın 28 Ekim tarihinde Mardin’e yapacağı ziyaret öncesinde, hazırlıklar son hızla devam ediyor. Prens’in Mardin’de ziyaret edeceği yerlerin güzergahları tespit edildikten sonra, yol üzerinde bulunan Deyruz- Zafaran Manastırı ve Kasimiye Medresesi’nin trafik çizgileri yenilendi. Yol güzergahında bulunan trafik levhaları tamamen değiştirilirken, Charles’in ziyaret edeceği eski Mardin evleri ve Melik Mahmut Camii’nin yanında bulunan bir inşaatın iskelesi söküldü. Görüntü kirliliğine neden olduğu için inşaat bitirilmeden iskeleler sökülürken, Melik Mahmut Camii’nin bir haftadan beri çevre düzenlenmesi yapılıyor. Prens Charles’in kalacağı Erdoba evlerinin tamamı kapatılırken, bakımının gözden geçirilerek hazır hale getirildiği bildirildi.

İngiltere Prensi’nin Mardin kentini ziyaret etmesi nedeniyle inşaatın iskelesini söktüklerini belirten inşaat ustası Emin Aymak, "Prens’in Türkiye için iyi bir düşünceye sahip olması amacıyla çalışıyoruz" dedi. Prens’in gezeceği camilerden Melik Mahmut Camii’nin çevre düzenlemesini yapan taş ustası Zekeriya Kaplan, bir haftadan beri çevre düzenlemesi yaptıklarını söyledi.

Prens Charles’ın, Mardin’de Ermeni, Süryani, Hıristiyan ve Müslüman toplumunun temsilcileri ve din adamlarıyla görüşüp, tarih hakkında bilgi alacağı belirtildi. Mardin Valiliği’nin tanıtım için İngilizce broşür ve sinevizyon gösterisi hazırladığı kaydedildi.

kenthaber-ajanslar-istanbul
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2004 Cumartesi 16:33:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?