8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Mardin'de sıcak çatışma

Mardin’de teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir geçici köy korucusu yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, dün saat 19.50’de Mardin’in Ömerli ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, bir grup teröristle çıkan çatışma sonucu bir geçici köy korucusu yaralandı. Bölgede operasyonlara devam edildiği bildirildi.

Öte yandan, Bitlis’in merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince dün yapılan arama ve tarama faaliyeti sırasında, teröristler tarafından 3 kilogram amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış patlayıcı madde düzeneği bulunarak imha edildi.

Güvenlik güçlerince, dün, ayrıca Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesi dağlık arazi kesiminde bir adet RPG-7 roketatar, 4 adet RPG-7 roketatar mermisi, 4 adet RPG-7 roketatar sevk fişeği ve muhtelif giyim malzemesi; Kars’ın Kağızman ilçesi dağlık arazi kesiminde teröristlerce kayalıklar arasına gizlenmiş bir adet çanta içerisinde; bir adet el bombası ve muhtelif gıda maddesi; Siirt’in Baykan ilçesi dağlık arazi kesimindeki
bir sığınakta muhtelif gıda maddesi ele geçirildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 12:38:19
Güncelleme :13 Nisan 2008 Pazar 16:05:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?