29
Nisan
2024
Pazertesi
MARDİN

Mardin'de tarihi konaklar turistik otele dönüşüyor

UNESCO’nun kültür mirasına aday kentler arasına girmesiyle birlikte büyük bir turist akınına uğrayan Mardin’de, turistlerin konaklaması için tarihi konaklar restore edilerek otellere çevriliyor.

Güneydoğu’nun en büyük butik oteli olacak olan 600 yıllık konağı restore eden iş adamı Sebahattin Evrensel, Mardin’de son yıllarda artan turist potansiyelini değerlendirmek istediğini belirterek, turistlerin konaklaması için bu tarihi mekanı otele çevirdiğini söyledi.

Evrensel, "Her yıl ortalama yarım milyon turist Mardin’i ziyaret ediyor. Mardin’in büyük bir konaklama sorunu var. Mardin halkının Mardin’e gelen turistlerden faydalanması için, 600 yıllık tarihi konağı otele çevirdim. Tarihi Mardin’i ziyaret eden turistler, tarihi mekanlarda konaklayarak değerleri daha iyi anlayacaklar. Bugüne kadar Mardin’de konaklama sorunu olduğu için, gelen yüz binlerce turist aynı gün geri dönüyordu. Ama bundan sonra günübirlik olarak gelen turistler Mardin’de döviz bırakacaklar" diye konuştu.

MARDİN (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2004 Pazar 14:07:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esra tokgöz IP: 88.227.66.xxx Tarih : 11.04.2010 10:36:15

ne ya bu adı üstünde tarihi eser daha niye oynayıp kalıtesini bozuyosunuz bırakın konaklar konak olarak kalsın sonraki nesillerinde onu görmeye hakkı var bence