29
Nisan
2024
Pazertesi
MARDİN

Mardin'de taş duraklar yapılıyor

Mardin'de duraklar tarihi yapıya uygun şekilde düzenleniyor. Mardin Belediyesi tarafından çarpık yapılaşmanın önüne geçilmesi amacıyla beton ve demir kullanımının yasaklamasının ardından, kentin görünümü elden geçiriliyor. Mardin'de 19 adet taş durak yapılıyor. 

Mardin’in uygarlıkların başkenti, dünyanın taşkenti bir konumunda olduğunu belirten Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, kentteki tarihsel atmosferi her an yaşayabilmek ve yaşatabilmek amacında olduklarını ifade ederek, "Mardin, geçmişinde çok çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır ve dolayısıyla değişik medeniyetlerin kültür ve mimarisi şehrin dokusuna yansımıştır. Bu çeşitliliği hayatın hızlı akışı içerisinde her an yaşayabilmek adına, her biri değişik medeniyetleri yansıtacak olan ’Tarihi Taş Durak’ projemizi başlattık" dedi.

Mardin mimarisine uygun olarak yapımına başlanan durakların ilkini Sözer Karo Sanayi sponsorluğunda başlattıklarını belirten Başkan Pamukçu, amaçlarının tarihi dokunun görselliğini ön plana çıkarmak ve kültürel mirası koruma bilincini insanlara aşılamak olduğunu dile getirerek, "İlimizin muhtelif yerlerine 19 adet taş durak yapılacaktır. Her biri Mardin’deki büyük anıtsal yapılardaki mimari örnekler göz önünde bulundurularak yapılacak; tarih canlandırılacaktır. Duraklarımızın proje tasarım ve mimarisi, Belediyemiz İmar Müdürlüğü’nce yapılmaktadır. Mardin’deki durakları bu şekilde yapmamızın amacı, Mardinli’ye ve Mardin’e gelen turistlere, Mardin’deki kültürel mirası gözler önüne sermek ve koruma bilinci aşılamaktır. Ayrıca, ilimizin turizm haritasını durağın içindeki ışıklı bilboardlara yerleştirerek, rehbersiz de insanların rahat bir şekilde gezmelerini sağlamayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 13:51:40
Güncelleme :10 Aralık 2004 Cuma 14:01:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?