3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Mardin'de turist bereketi

7 bin yıllık tarihi ve mimari dokusuyla açık hava müzesi görünümde olan Mardin'in, sonbaharla birlikte turist akınına uğraması esnafın yüzünü güldürdü. 

Dünyada inanç ve kültür turizminin önemli merkezleri arasında yer alan Mardin'i ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayının artmasıyla birlikte, kentteki otellerde de doluluk oranı yüzde 90'lara ulaştı. Sonbahara doğru havaların serinlemesiyle birlikte kafileler halinde Mardin'e akın eden yerli ve yabancı turistler, ildeki tarihi ve kültürel mekanları gezerek, alış veriş yapıyor. Kentteki bütün butik otellerde doluluk oranının yüzde 90'lara çıkmasıyla otellerde kalan turistlere yönelik değişik sosyal aktiviteler düzenleyen Artuklu Kervansarayı sahibi İşadamı Sebahattin Evrensel, kentin tarihi yapısı ve dokusuyla zamanın canlı bir şahidi olduğunu söyledi. Mardin'i gezip görmenin Mardin dışında yaşayanlar için bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Evrensel, "Burada ezan ve çan sesi birbirine karışıyor. Kimse kimsenin inancına karışmıyor. Bunu gezide fark eden yerli ve yabancı turistler, döndüklerinde yakın akraba ve dostlarına bu farkı yansıtarak, bu yöndeki akışı süreklileştiriyor. Bu, sevindirici bir gelişmedir. Mardin'e beklentimizin çok üzerinde turist akını var. Bütün Mardinliler olarak bunun devamı yönünde büyük çaba harcamaktayız" dedi. 

Mardin'in gençlik kamplarının ziyaret güzergahı üzerinde olmamasına rağmen kendi imkanları ile kenti ziyaret gelen 80 kişilik üniversite öğrencisine rehberlik yapan Mardin Turizm, Kültür ve Tanıtım Derneği Yöneticisi Mehmet Fidan ise, yaz döneminde küresel nedenlerden dolayı Türkiye genelinde azalan turizm hareketliliğinin Mardin'e de yansıdığını; ancak sonbahar dönemiyle birlikte ilde yapılan tanıtım kampanyaları sayesinde kentin kabuğunu kırarak eski hareketliliğini yaşadığını ifade etti. Cercis Murat Konağı işletmecisi Ebru Baybara ise, şehre gelen yerli ve yabancı turistleri Mardin misafirperverliğiyle gelenek ve görenekleri çerçevesinde ağırladıklarını kaydederek, "Bizler, misafirlerimiz olan müşterilerimizi kendi gelenek ve göreneklerimize göre 200 yıllık konağımızda birer Osmanlı torunu olarak ağırlıyoruz. Şark köşesinden mangal keyfine, Mardin mutfağından yöresel giyim kuşama kadar her türlü hizmetimiz kesinlikle doğaldır. İhtiyaçlarımızı dışarıdan sipariş vererek değil, buradan karşılıyoruz" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2006 Cuma 18:25:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?