29
Nisan
2024
Pazertesi
MARDİN

Mardin'de turizm patlaması

Açık hava müzesi görümündeki tarihi dokusu ile dünyada Kudüs ve Venedik şehirlerinden sonra 3. tarihi ve mimari sit kenti olan Mardin’i, 2004 yılının ilk 5 ayında 200 bine yakın yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Mardin Turizm Müdürü Muhlis Hamidi, "2004 yılında Mardin’i ziyaret edecek olan turist sayısının, son 3 yılın toplam turist sayısını geçmesini bekliyoruz" dedi.
Mardin’i ziyaret etmeye gelen turist sayısının son birkaç ayda büyük bir artış gösterdiğini belirten Mardin Turizm Müdürü Muhlis Hamidi, her gün bin 500 ile 2 bin arasında turistin Mardin’i ziyaret ettiğini söyledi. Turizmin Mardin için büyük bir potansiyel olduğunu dikkat çeken Hamidi, Mardin’e gelen turistlerin günü birlik gezip gitmelerinden şikayetçi olduğunu belirterek, "Mekan sıkıntısından dolayı, turistler Mardin’de konaklayamıyor. Turizm, ülke ekonomisine katkısı yanında insanlar arasında din, dil, ve ırk ayırımı gözetmeksizin barış, dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştiren, ulusal ve uluslararası düzeyde kazandığı büyük boyutlarla yatırımları ve iş hacmini geliştiren, gelir oluşturan, döviz sağlayan, istihdam açan sosyal kültürel hayatı etkileyen ve bu yönüyle dünya barışına da hizmet eden bir sektördür. İlimiz, GAP bölgesinde yer alması, inanç ve kültür turizmi bakımından zengin olması ve ayrıca sit alanı kapsamına alınması nedeniyle büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle ilimizde turizm potansiyeli her geçen gün artmaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan ve dış kredi destekli yatırımların sonucunda Mardin’in Turizm Bölgesi ilan etmek için çalışmalar yapmaktayız. Elimizdeki verilere göre, 2004 yılında Mardin’i yarım milyon turistin ziyaret etmesini bekliyoruz. Bu rakamda son 3 yılın toplam turist sayısına eşittir" şeklinde konuştu.
Mardin’i ziyaret eden turist sayısının artması ile birlikte işadamlarını tesis yapmaya davete eden Mimarlar ve Mühendisler Odası Mardin Başkanı Yılmaz Altındağ da, "Mardin’i ziyaret eden turistlerin günü birlik olmalarının sebebi Mardin’de konaklayacak yer bulma sıkıntısından kaynaklanıyor. İş adamlarımıza sesleniyorum. Mardin’de bulunan bütün otel ve pansiyonlar ful çalışıyor. Buraların konaklama tesislerine ihtiyacı var. Gelin hem teşvik yasasından yararlanın hem de turistlerin ihtiyaçlarını gidermek için yatırım yapın" dedi.
MARDİN - İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2004 Cuma 01:33:53
Güncelleme :5 Temmuz 2004 Pazartesi 10:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?