7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Mardin'de uçurtma şenliği

Mardin'in antik kenti Dara'da uçurtma şenliği düzenlendi.

Mardin merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Dara köyünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen uçurtma şenliğinde birbirinden ilginç olarak tasarlanan uçurtmalar, tarihi mekanın üstünde adeta renk cümbüşü oluşturdu. İlki düzenlenen şenlikte 300'ün üzerinde uçurtma jüri üyelerinin beğenisini kazanmak için birbirileri ile yarıştı. Üç ayrı kategoride ilk beşe girenlere ödülleri İl Gençlik ve Spor Müdür Yardımcısı Mehmet Fidan, Dara İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Tekin ve Köy Muhtarı İbrahim Bilgiç tarafından verildi.

Çocukların sadece 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda değil sürekli hatırlanması gerektiğini belirten İl Gençlik ve Spor Müdür Yardımcısı Mehmet Fidan, "Geleneksel hale getirdiğimiz ve büyük bir katılımla gerçekleştirdiğimiz uçurtma şenliğiyle çocuklarımızın yanlarında olduğumuzu göstermek istedik. Antik kentte 300'ün üzerinde çocuğun katıldığı şenlikle çocuklarımıza güzel bir an yaşattığımıza inanıyorum" dedi.

Yarışmada en güzel uçurtma kategorisinde Abdulhakim Atacan birinci, Tuberg Gündüz ikinci, Mustafa Bilgiç üçüncü olurken, miniklerde ise Zehra Sehe birinci, Ruken Demir ikinci, İclal Bilgiç ise üçüncü oldu. Uçurtma şenliğine katılan bütün çocuklara hijyen eğitimi ve temizlik alışkanlığını kazandırmak için OPET aracılığı ile gönderilen sıvı sabun, ıslak mendil ve temizlik malzemeleri dağıtılırken Jandarma Karakol Komutanı Kamil Gündüz ise dereceye giren öğrencilere kitap hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 13:39:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mahmut DEMİRKESEN IP: 88.226.2.xxx Tarih : 4.05.2008 10:02:47

Güzel bir gün geçirmiş çocuklarımız umarım en kötü günleri en sevinçli oldukları onları olur...