7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Mardin'de vergi haftası etkinlikleri

Mardin Defterdarı Mustafa Akdemir başkanlığındaki heyet 'Vergi Haftası' etkinlikleri kapsamında Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar'ı makamında ziyaret etti.

Etkinlikler kapsamında Atatürk anıtına çelenk koyan Defterdar Mustafa Akdemir, defterdarlık üst düzey yöneticileriyle birlikte, Vali Mehmet Kılıçlar'ı makamında ziyaret ederek, Vergi Haftası dolayısıyla yapacakları etkinlikler hakkında bilgi verdi. Defterdar Akdemir, geçen yıla göre Mardin'in vergi tahakkukunda yüzde18, vergi tahsilatında ise yüzde15'lik bir artış kaydedildiğini söyledi. Akdemir, transfer harcamalarında, sosyal güvenlik kuruluşlarından kaynaklanan artış meydana geldiğini belirtti. Hafta
süresince okullarda vergi konulu konferanslar, ağaçlandırma, ortaöğretim öğrencilerine Defterdarlığın tanıtılması gibi etkinliklerin yapılacağını belirten Defterdar Akdemir esnaf ziyaretlerinde bulunacaklarını da söyledi. Ziyaret sırasında Defterdar Mustafa Akdemir hizmetlerin yürütülmesinde desteklerini esirgemeyen Vali Mehmet Kılıçlar'a teşekkür etti.

Vali Mehmet Kılıçlar, vergi tahsilat ve tahakkuklarında artış sağlanmasının, vatandaşın vergi konusunda bilinçlenmesinin göstergesi olduğu söyledi. Vali Mehmet Kılıçlar, "Devletin görevi para bulmak, yatırım yapmak ve sosyal güvenlik kuruluşları aracılığıyla vatandaşına yaşanabilir bir hayat sağlamaktır. Kazanan vatandaşın görevi de kazancının vergisini bu bilinçle devletin kurumlarına ödemektir. 'Helal kazanç, vergilendirilmiş kazançtır' ilkesiyle hareket edilmesi durumunda, devletin yatırımları artacak, sosyal güvenlik kuruluşları, hizmet alanları genişleyerek daha yararlı hale gelecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 16:47:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?