4
Mayıs
2024
Cumartesi
MARDİN

Mardin'de yıkım var

Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, kentin tarihi dokusuna ters düşen ruhsatsız yapıların taşla kaplanacağını ya da yıkılacağını söyledi.

Belediye Meclis toplantı salonunda yapılan 2005 yılının ilk Belediye Meclis toplantısında, Mardin’in tarihi ve mimari dokusunu korumak için önemli kararlar alındı. Belediye Başkanı Metin Pamukçu, UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesine girmeye aday olan kentte tarihi dokuyu korumak için her türlü tedbiri alacaklarını söyledi.

Göreve geldikleri günden itibaren şehir merkezine ve tarihi sokaklara çimento ve demirin girmesini yasakladıklarını belirten Başkan Pamukçu, "Tarihi binalar arasında göze hoş gelmeyen, çirkin görüntü oluşturan betonarme binalar var. Bu binaların taşla, mimari yapıya uygun olarak kaplanmasını isteyeceğiz. Riayet etmeyenlerin binaları, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkılacak. Başka alternatif yok. Tarihi şehrin yapısını bozmaya kimsenin hakkı yok. Yılda binlerce turist ilimizi ziyaret ediyor. Tarihi mekanlar restore ediliyor. Bu güzel oluşumu bozmaya, çirkin görüntüler yaratmaya kimsenin hakkı olamaz" dedi.

Başkan Pamukçu, Mardin’in tarihi dokusunu en son projeyle duraklara yansıttıklarını ifade ederek, bunun için belediye bünyesinde İmar Müdürlüğü kurduklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2005 Perşembe 21:21:02
Güncelleme :28 Ocak 2005 Cuma 19:33:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?