29
Nisan
2024
Pazertesi
MARDİN

Mardin'den Kanada'ya kilim ihraç ediliyor

GAP Mardin Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) tezgahlarında üretilen Anadolu motifli kilimler, Kanada’ya ihraç ediliyor.

Mardin ÇATOM Koordinatörü Seylan Mungan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, birimlerinin 3 ayrı şubesinde toplam 30 genç bayan kursiyerin kilim dokuduğunu belirterek, değişik motiflerde üretilen kilimleri Avrupa ülkelerine ihraç etmeye başladıklarını belirtti.
Mungan, ilk talebin Kanada’dan geldiğini ifade ederek, "Kanada Toronto Üniversitesi Senatosu bizden kilim talep etti. Onlara yine Türk boylarından günümüze gelen Anadolu motifleri ile bezenmiş çok güzel kilimler işledik. Maliyet yönünden şu aşamada bir şey söylemek istemiyorum. Pazar payımız arttıkça istihdam ettiğimiz genç bayan kursiyerlerimiz evlerine daha fazla ekmek parası götürecektir. Biz şu anda, Uşak ve Balıkesir’den kök boya ile yapılan ipleri getirtip tezgahlarla işliyoruz. Şark köşesi, minder, yastık, isimlik, otomobil iç döşemesi, koltuk takımları üstüne dahi kilim işleyip satmaktayız" dedi.

Kilim Atölyesi öğretmeni Leyla Gün ise, beceri kazandırma kurslarına genç kızların daha fazla ilgi göstermelerini tavsiye ederek, "Hem iş, hem de aş imkanı sağlıyoruz" diye konuştu.

MARDİN-(İHA)
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2004 Pazartesi 12:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?