5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Mardin'e 15 milyon TL'lik katı atık tesisi

Yerel seçimler öncesi, seçim beyannamesi yayınlayarak, başkan seçildiği takdirde yapacaklarını ifade ettiği projeleri yerinde getirmek için yoğun çaba sarf eden belediye başkanı M.Beşir Ayanoğlu, Yeşilli yolu üzerinde katı ve sıvı atık tesisinin kurulacağı müjdesini verdi ve şöyle devam etti:

“Çöplerin çevreye zarar vermeden imha edilip ayrıştırılması için katı ve sıvı atık tesisi kuracağız. Yaklaşık 15 milyon liraya mal olması beklenen, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın karşılayacağı bu proje ile Mardin’in çöp sorununu çözeceğiz. Göreve gelir gelmez çöp sorununa kesin çözüm bulmak için yoğun çaba harcadım. Ankara’da Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’dan katı ve sıvı atık tesisi projesi için söz aldım. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu proje ile Mardin’deki çöpler düzenli bir şekilde depolanacak ve çöplerin geri dönüşümü sağlanacak. Bu tesis ile daha temiz bir şehirde yaşam sürdürebileceğiz. Turizm şehri Mardin’i, çöp sorunu nedeniyle karşı karşıya kaldığı kötü görüntüden de kurtaracağız.” dedi.

‘SIVI ATIKLAR ARITILIP TARIMDA KULLANILACAK’

Bu önemli proje ile sıvı atıklarını arıtıp tarım topraklarını sulamada kullanacaklarını ifade eden Ayanoğlu; “Yeşilli’de, Kabala’da ve Yalımköy’de tarım arazileri arıttığımız bu sulardan faydalanacak. Suyun optimum kullanımı sağlanacak ve hem sulama sorunu aşılacak hem de su israfını engelleyeceğiz.” şeklinde konuştu.
 

Burak ERDEM / Mardin KENTHABER
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 15:48:42
Güncelleme :2 Haziran 2009 Salı 20:14:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?