4
Mayıs
2024
Cumartesi
MARDİN

Mardin'e 20 bin fidan

Mardin Belediyesi, TEMA Vakfı ve OPET’in ortak katkılarıyla Mardin’de 20 bin adet fidan dikilmesi hedefleniyor.

TEMA Vakfı Mardin Temsilcisi Kemal Aktürk, dünya medeniyetlerinin başkenti ve turizm alanında yerel ve yabancı turistlerin gözdesi konumundaki 12 bin yıllık tarihi Mardin şehrini yeşillendirmek için Mardin Belediyesi ve OPET’le birlikte çalışmalara başladıklarını söyledi.

Mardin Polis Evi önünden SSK Hastanesi kavşağına kadar çift yönlü karayolunun ara refüjü, yolun sağlı ve sollu yaya kaldırımları boyunca farklı ağaç türleri ve çam dikimi gerçekleştirdiklerini belirten Aktürk, "Belediyeye ait araç, personel ve ekipmanların katılımıyla ağaçlandırma çalışmalarımız son hızla devam ediyor. Amacımız, bu sezon Mardin’de 20 bin adet fidan dikerek, Mardin’in tarihi dokusu yanında bir de yeşil dokusunu ön plana çıkarmaktır. Bu konuda TEMA Vakfı olarak elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırız ve yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, şehrin farklı noktalarında belediye ve İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı askeri birliklerin toprak ve erozyona karşı başlattığı ağaçlandırma çalışmaları sürerken, vatandaşlar da Yeşil Mardin için başlatılan bu projelerin, devam etmesini istedi ve emeği geçen kamu kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ettiklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 15:31:03
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 15:10:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?