5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Mardin'e Alperen Ocağı

Mardin'de Alperen Ocakları İl Başkanlığı hizmete girdi.

Yenişehir semtinde yapılan açılış törenine parti ve ocak yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekiler için Kur-an'ı Kerim, Salavat ve Mevlid'i Şerif okutuldu.

Mardin Alperen Ocakları İl Başkanı Murat Kırmızıoğlu, Ocak kültürü toplumu netleştirmeyi ve bütünleştirmeyi sağlayan çok önemli bir faktör olduğunu ifade ederek dirlik içinde birlik amaçlayarak ocağı en ileri seviyeye götürmek istediklerini söyledi.

Mardin Alperen Ocakları İl Başkanı Murat Kırmızıoğlu Alperenlere yapacakları faaliyetlerle ocağı ayakta tutmaları gerektiğini belirterek "Bugün burada çok şerefli bir davanın yaşanacağı ve yaşatılacağı mekanın yani ocağımızın açılış töreni için hazır bulunmaktayız. Açılan her kuruluşun belirli amaç ve hedefleri vardır. Biz Alperenlerin kuruluş gayesi topluma örnek olabilecek, dürüst, ahlaklı, çalışkan, ilay-ı kelimetullahı kendine dava edinmiş, Türklük ve İslam şuuru ile donatılmış gençleri yetiştirip vatanımızı en çok değerli milletimizin hizmetine sunmaktadır" dedi.

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun kutlu davasına Alperenlerin artık çok daha sıkı sarıldığını, aziz hatıralarının takipçiliğini sürdürme sevdasının Müslüman Türk Gençliği üzerinde bıraktığı yükün bilincinde hareket etmekte olduklarını belirten Kırmızıoğlu "Bizler Mardin'de bunu başarabilmek için ülkümüzün doğrultusunda ilk adımı attık. Alperen ocağını kurduk. Bu dava Türk dünyasının koca reisi, ebedi siyasi liderimiz, rahmetli Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'nun bizlere vasiyetiydi. Ben ve dava arkadaşlarım bu vasiyetin bu kutlu davanın bir kısmını yerine getirmenin ve şehit kanıyla sulanmış bu topraklarda bu bayrağın taşıyıcılığını gururunu yaşamaktayız. Dillerin ve dinlerin buluştuğu taşların konuştuğu bu güzelim memleketimiz Mardin'de Türkü ile Kürdü, Lazı ile Çerkezi, Süryanisi ile Arabı bir arada Türk bayrağı altında daha huzurlu, daha mutlu, daha onurlu ve şerefli yaşamasını diliyorum" diye konuştu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılış sonrasında Mardin'de tekbirler eşliğinde şehir turu atıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 13:12:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet IP: 81.214.221.xxx Tarih : 25.06.2009 10:53:32

Allah Alperen ruhlu insanların neslini çoğaltsın. Sizleri tebrik ediyorum. Allah yardımcınız olsun. Ne mutlu sizin gibilere...