4
Mayıs
2024
Cumartesi
MARDİN

Mardin'e büyükşehir müjdesi

Başbakan Yardımcısı Bozdağ Mardin'e büyükşehir olma müjdesi vererek, yasa tasarısının önümüzdeki günlerde TBMM'ye sevk edileceğini bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Büyükşehir Yasası kanun tasarısının önümüzdeki günlerde TBMM'ye sevk edileceğini belirterek, Mardin'in de büyükşehir olma konusundaki kıstasları karşıladığını bildirdi.

Bozdağ, AK Parti il kongresine katılmak üzere geldiği Mardin'de yaptığı açıklamada, Mardin'in Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri olduğunu ifade etti. ''Mardin, kardeşliğin başkenti, dinlerin ve dillerin buluştuğu, birleştiği, kaynaştığı bir yerdir'' diyen Bozdağ, Mardin'e "büyükşehir" müjdesi verdi.

Büyükşehir Yasası konusunda İçişleri Bakanlığı'nca yürütülen çalışmaların sürdüğünü belirten Bozdağ, ''Son aşamaya geldiğini biliyorum. Önümüzdeki günlerde TBMM'ye kanun tasarısı sevk edilecek ve yasalaşması sağlanacak. Mardin için de hayırlı olsun. Çünkü Mardin de büyükşehir oluyor. Ortaya konan kıstasları karşılayan bir ilimiz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Çünkü, 2014'te büyükşehir belediye başkanlığı seçimi burada yapılmış olacak. Artık Mardin büyükşehirlerimizden bir tanesi. Zaten kültürü büyük artık şehri de büyük olacak'' diye konuştu.

Galatasaray'ın şampiyonluğu
Bozdağ, gazetecilerin Galatasaray'ın şampiyonluğuna ilişkin sorusu üzerine ise ''Hayırlı olsun. Sonuç itibarıyla bu bir rekabettir. Bir yerde bitmesi gerekiyor. Son maçta bitti Galatasaray şampiyon oldu. Gerçi gönlüm Fenerbahçe'nin şampiyonluğundan yanaydı ama ne yapalım topun adaleti böyle oldu. Hayırlısı olsun'' dedi.

AA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2012 Pazar 14:35:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?