5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Mardin'e halk ekmek fabrikası

Mardin Belediye Başkan Yardımcısı Murtaza Varlık, Mardin'de üretilen ekmeğin pahalı ve kalitesiz olduğunu; halk ekmek fabrikalarının kurulması için vatandaşlardan yoğun talep geldiğini söyledi.

Ekmeğin en pahalı satıldığı illerden birisinin de Mardin olduğuna dikkat çeken Mardin Belediye Başkan Yardımcısı Murtaza Varlık sözlerine şöyle devam etti: “Mazot ve buğday fiyatlarında düşüş olmasına rağmen ekmek fiyatlarında bir azalma meydana gelmedi. Ekmeğin en pahalı satıldığı illerden birisi de maalesef Mardin’dir. Ekmeğin pahalı satılması nedeniyle belediyemize halk ekmek fabrikalarının kurulması yönünde yoğun talepler gelmektedir. Önümüzdeki günlerde fırıncı esnaflarımızla bir araya gelerek halkımıza ucuz ve kaliteli ekmek yedirmenin formülünü arayacağız.” dedi.

'Halk Ekmek Fabrikaları Kurabiliriz’

Vatandaşlardan yoğun bir şekilde gelen halk ekmek fabrikası kurulması talebini fırıncı esnaflarla görüştükten sonra değerlendireceklerini ifade eden Varlık, “Halkımızın ekmekle ilgili şikayeti her geçen gün artmaktadır. Geçim sıkıntısı çeken vatandaşlarımıza en temel besin olan ekmeği daha ucuz temin ettirebilmenin yollarını arıyoruz. Bu yönde çalışmalarımız olacak.” şeklinde konuştu.

Burak ERDEM / Mardin KENTHABER
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 11:15:31
Güncelleme :22 Temmuz 2009 Çarşamba 11:03:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Haktan IP: 85.104.232.xxx Tarih : 26.07.2009 15:16:52

Mardin Belediye başkan yardımcısı Murtaza  bey  sizi sinemardin film festivali açılışındaki konuşmanızdan hatırladım herkesin PAPAGAN dediği adam oldunuz. Vali ne söylediyse aynısını tekrar ettiniz. kendinize katacağınız bir şeyiniz yokken Mardine ne katacağınızı çok merak ediyorum. Halk Ekmek Fabrikaları Kurabiliriz. diyorsun peki Kuracaz demek çok mu zor oluyor çok mu büyük bir iş ? Kalitesiz ekmek ve pahalı ekmek diyorsun kime ne ceza kestin bu konuda ? bırakın boş haber yapmayı işi bilmiyorsanız çekilinde bu işi profesyonel anlamda yapan insanlar gelsin 5 yılı öldürmeyin sizde Metin Pamukçu gibi Mardin artık boş laflara tok icraat lazım