5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Mardin'e iş dünyası rehberi

Suriye ile imzalanan Serbest Ticaret Antlaşması uygulamasına hazırlanan Mardin'de, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından iş dünyası rehberi hazırlanıyor. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan TSO Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, hazırlayacakları iş dünyası rehberini önemsediklerini belirterek, çıkacak rehber hakkında ayrıntılı bilgi verdi. 

Son yıllarda büyük bir atılım gerçekleştiren tarihi kent Mardin'de en son 2000 yılında bu şekilde bir çalışmanın yapıldığını hatırlatan TSO Başkanı Tutaşı, Mardin İş Dünyası rehberinden 10 bin adet civarında basılacağını açıkladı. 

Kentte 3 bine yakın üyelerinin olduğunu belirten TSO Başkanı Tutaşı, ilgili bakanlık ve kuruluşlara da hazırlanan rehberden birer adet gönderileceğini söyledi. Tutaşı, rehberi hazırlamakla amaçlarının Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı konumunda bulunan Mardin'deki ticari işletmeleri tanıtmak olduğunu dile getirdi. Rehberin, MTSO kanalıyla elde edilebileceğini kaydeden Tutaşı, "İlimiz ve ilçelerinde bulunan sanayici, işadamı, tüccar, esnaf ve diğer iktisadi teşekküllerin tanıtımının yapıldığı rehberi hazırlamanın mutluluğu içindeyiz. Bu rehber sayesinde, Türkiye'nin Asya'ya açılan kapısı konumunda bulunan Mardin'deki iş merkezlerimize küçük de olsa katkıda bulunmuş olacağız" dedi. 

Rehberi MTSO aracılığıyla hazırlayan GAP Reklam Genel Müdürü Mansur Obut ise, tamamı renkli ve kuşe kağıdına basılacak olan iş dünyası rehberine reklam verecek firmaların, TSO'nun yetki verdiği ve tanıtım kartı olan görevlilere gönül rahatlılığıyla reklam verebileceklerini ifade etti. 

Mardin İş Dünyası Rehberi'ni Mayıs ayında tamamlayıp Mardin kamuoyunun takdirine bırakacaklarını ifade eden Obut, reklam vermek isteyen firmaların en kısa zamanda odaya veya ajansa başvurmaları gerektiğini sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 12:42:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?