3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Mardin'e kadın danışma merkezi

Kadına yönelik şiddeti, töre ve namus adına işlenen cinayetleri önlemek amacıyla KAMER Derneği işbirliğiyle Mardin Belediyesi'nde Kadın Danışma Merkezi açıldı. 

Belediye binasında düzenlenen törene Vali Mehmet Kılıçlar, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, KAMER Mardin Temsilcisi Hülya Aydın, Emniyet Müdürü İsmet Taşhan ve çok sayıda davetli katıldı. Vali Kılıçlar'ın eşi Arzu Kılıçlar'ın açılışını yaptığı Kadın Danışma Merkezi'nin açılış töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Pamukçu, "Başta valilik ve belediye başkanlığı olmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, müftülük, baro ve Cumhuriyet Başsavcılığı gibi kamu kurumları ve kadın toplum kuruluşlarıyla birlikte kadına karşı uygulanan şiddete karşı 2005 yılının 15 Mart'ında bir proje hazırlanmıştı. 2005 Eylül ayı değerlendirme toplantısıyla sonuçlanan proje kapsamında kadın acil danışma hattını kurmuştuk. Bu proje kurumlararası yaklaşımın içinde namus ve töre adına cinayetleri önlemek amacıyla KAMER Vakfı ile işbirliği içerisinde yürütülen proje, British Concule tarafından desteklenmiştir. Bu 'Kadın Acil Danışma' hattına çalışmalarına tek bir merkezden koordineli yürütmek amacıyla belediyemiz bünyesinde Kadın Danışma Merkezi'ni faaliyete açıyoruz" dedi. 

Kadın Danışma Merkezi hakkında bilgi veren KAMER Mardin İl Temsilcisi Hülya Aydın ise, her türlü şiddete maruz kalan, kendini yalnız ve çaresiz hisseden, sorunu ne olursa olsun desteğe ihtiyaç duyan tüm kadınların, hafta içi her gün 08.00-17.00 saatleri arasında merkeze başvurabileceklerini söyledi. Başvuruların kesinlikle gizli tutulacağını vurgulayan Aydın, "Kadın Danışmanlık Merkezi, 'kadının sesiyle, kadının rengiyle, kadının gözüyle yaşama bakmak için' mesajıyla desteğe ihtiyacı olan kadınlar için hizmet verecek. Kadının, tarihin başlangıcında olduğu gibi bugün de yeniden yaşamın yaratıcı gücü olması, bunun yanı sıra kadının gerek sosyal yaşama gerekse siyasete aktif katılımının hızla güçlendirilmesi için kadının yaratıcı gücünün ve başarılarının sadece tarihe değil geleceğe de ışık tutması için bu merkezi kurduk" diye konuştu. 

Kadınlara hukuk, sağlık ve psikoloji dallarında da danışmanlık eğitimi verecek olan Kadın Danışma Merkezi'nin, hafta içi her gün kalacağı belirtildi. 

Bu arada, Mardin'deki KAMER Derneği için Türk Halk Müziği Sanatçısı Ayşegül, şiddete uğrayan kadınlar için 23 ilde vereceği konserin ilkini Mardin'de verdi. Sanatçı Ayşegül, konserden önce yaptığı açıklamada, şiddete uğrayan kadınlar için bir albüm yaptığını, "Ne Ettim Size" adlı albümle 23 ilde vereceği konserlerin tüm gelirlerini bu derneğe bağışlayacağını kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2006 Perşembe 11:44:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?