3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Mardin'e köy destek uygulaması

Midyat İlçesi Düzova Köyü'nde, Mehmetçikler tarafından köy destek uygulaması kapsamında Düzova İlköğretim Okulu onarılarak, vatandaşlar sağlık taramasından geçirildi. 

Köy destek uygulaması kapsamında Düzova Köyü'ne gelen 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Fahri Kır, Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürsel Sönmezer, köylüler tarafından davul-zurnayla karşılandı. 300 nüfus ve 40 haneli olan köyün meydanında düzenlenen törende biraraya gelen davetliler ve köylüler, davul zurna eşliğinde hep birlikte halay çekti. Tuğgeneral Kır, protokol çadırı önünde eline aldığı Türk bayrağını öperek halay çeken 85 yaşındaki Ayşe nineye eşlik etti. 
Öğrencilerin seslendirdiği türkülerin ardından bir konuşma yapan Tuğgeneral Fahir Kır, bölgede yaşanan bütün olumsuzlukların eğitimsizlikten kaynaklandığını söyledi. Kadınların ilerlemiş yaşlarına rağmen doğum yaptıklarına dikkat çeken Kır, gittiği her köyde konuştuğu erkeklere sorduğu çocuk sayısının 15'ten aşağı düşmediğini belirterek, 15 çocuk doğuran bir annenin 40 yaşından sonra hastane koridorlarını mesken tutacağını kaydetti. 

Daha sonra Midyat Tabur Komutanlığı tarafından yapılan Atatürk büstünün açılışına katılan Kır, burada yaptığı konuşmada da, ülke bütünlüğüne ve eğitimin önemine değindi. Tuğgeneral Kır, anne ve babaların erkek çocukların okutulmasında gösterdikleri hassasiyeti kız çocukların okutulmasında da göstermesi gerektiğine ifade ederek, "Köye destek uygulamasıyla köyümüzün çehresi değişti. Bu güzellik Düzova köylülerinin ve hanımlarının güzelliğidir. Pek çok köyümüzde köye destek çalışmaları yapıyoruz ancak, kadınların katılımı çok az oluyor. Bu köyde ise kadınlarımızın katılımı çok yüksek. Bu bizleri çok sevindirdi. Kadınlarımız bizim için çok önemli. Bu kutsal görevi taşıyan anaların eğitim çağına gelen kız çocuklarını okula göndermelerini istiyoruz" dedi. 

Tuğgeneral Kır, Kaymakam Mustafa Yılmaz ile birlikte daha sonra Mehmetçikler tarafından bakım ve onarımı yapılan Düzova Köyü İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek, öğrencilere hediyeler verdi. 

Düzova Köyü'nde köy destek uygulaması çerçevesinde gün boyu sağlık taraması yapılırken, Mehmetçikler çocukları tıraş etti, veteriner hekimler de köydeki hayvanları kontrollerden geçirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2006 Perşembe 19:15:17
Güncelleme :21 Eylül 2006 Perşembe 19:29:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?