4
Mayıs
2024
Cumartesi
MARDİN

Mardin'e 'Kral' gelecek

İsveç’in Ankara Büyükelçisi Anne Dismorr, 2 günlük ziyaret için geldiği Mardin’de, Belediye Başkanı Metin Pamukçu’yu ziyaret ederek, önümüzdeki yıl İsveç Kralı’nın Mardin’i ziyaret edeceği müjdesini verdi.

Mardin’in tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra Belediye Başkanı Pamukçu’yu makamında ziyaret eden İsveç’in Ankara Büyükelçisi Dismorr, Mardin’e gelmenin mutluluk verici olduğunu belirterek, "Eylül 2001 tarihinde göreve atandığımdan beri Mardin’i 4. sefer ziyaret ediyorum. Bunu açıkça belirtmek isterim ki, bu yıl Mardin’de çok şeylerin değiştiğini, tarihi ve mimari dokunun daha güzel korunduğunu, cami, medrese ve kiliselerde yapılan tadilat projeleri ve restorasyon çalışmalarını hayranlıkla izledim. Mardin’e gelmek bana büyük bir mutluluk kaynağı olmuştur" dedi.

İsveç’te 20 bine yakın Mardinli vatandaşın ikamet ettiğine dikkat çeken Bayan Dismorr, "Ülkemde İsveç vatandaşlığına geçen Türkler ile her konuda diyalog içerisindeyiz. Sayın Pamukçu’nun İsveç’e gelip ortak projelere imza atmamız gerektiğini, İsveç’ten de belediye başkanlarının Mardin’e gelip, fikir alışverişinde bulunmaları düşüncesindeyim. Yapacağınız her türlü projeye katkı sağlayacağımızdan şüpheniz olmasın" şeklinde konuştu.

Ziyarette ayrıca, 15 gün sonra İsveç Veliaht Prensesi Bayan Victoria’nın 71 yıl aradan sonra ilk kez kraliyet adına Türkiye’yi ziyaret edeceğini vurgulayan Dismorr, önümüzdeki yıl içinde de İsveç Kralı’nın Mardin’i ziyaret edeceği müjdesini verdi.

Belediye Başkanı Pamukçu ise, "Bu ilin belediye başkanı olarak seçildiği günden beri kentte yaşayan tüm vatandaşların dil, din, ırk, renk ayırımı gözetmeksizin her kesime aynı mesafede yaklaştığını ve hizmet götürdüğünü belirterek, "İmkanlar çerçevesinde hizmetin en iyisini sunmaya çalıştım. AB’ye en yakın kent olarak memleketimi görüyorum. Çünkü dinlerin ve dillerin kavşak noktası olan bir kenti yönetmek kolay değildir. Yılda ortalama 800 bin yerli ve yabancı turistin uğradığı bu kente prens, devlet başkanları ve üst düzey bürokratları ağırlamaktan şeref ve onur duyduk. İsveç Kralı’nı önümüzdeki yıl Mardin’de ağırlayacağımızdan dolayı büyük onur duyacağız. 15 gün sonra Türkiye’ye gelecek olan Prenses Victoria’nın da Mardin’e gelmesini arzu ederiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2005 Cumartesi 20:01:10
Güncelleme :28 Mayıs 2005 Cumartesi 20:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?