3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Mardin'e su geliyor

Mardin’de yıllardan beri devam eden su sıkıntısı çözülüyor. Su sorununa çözüm getirmek için siyasetçilerin sürekli polemik konusu yaptığı ’Beyaz Su’ projesi nihayet sonuçlandırıldı. AK Parti Mardin Milletvekili Beşir Hamidi, projenin en geç 2 yıl içinde hizmete gireceğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 1 Şubat 2005 tarihinde ihalesi yapılan Mardin ve Kızıltepe içme suyu tesisleri ile isale hattı birinci kısım inşaatının ihalesini kazanan BE-HA-ŞE İnşaat Tic. San. Ltd. Şirketi’nin yer tespit çalışmalarına başladığı belirtildi.

Konuyla ilgili olarak AK Parti Mardin Milletvekilleri Beşir Hamidi ve Nihat Eri ile Belediye Başkanı Metin Pamukçu’nun ortak yaptığı yazılı basın açıklamasında, Mardin’in yıllardan beri özlemle beklediği "Beyaz Su" projesinin son aşamasına geldiği vurgulandı.

AK Parti Milletvekili Beşir Hamidi, son günlerde Beyaz Su Projesi hakkındaki söylentilere kimsenin kulak vermemesi gerektiğini belirterek, "Beyaz Su, Mardinliler’in ayağına kadar gelecek. Projenin vize işlemleri için Maliye Bakanlığı ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nden onay alındı. Yapılan ihalede BE-HA-ŞE Şirketi, 16 milyon 213 bin 049 YTL teklif bedeli hak kazandı" dedi.

AK Parti Mardin Milletvekili Nihat Eri ise, Türkiye’deki bürokratik engeller yüzünden Beyaz Su projesinin bir müddet aksadığını belirterek, projenin ihale edilerek vize onayı beklediğini ve 15 gün içinde yer tespit çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Yıllardan beri vatandaşlara Beyaz Su konusunda bazı sözlerin verildiğini hatırlatan Milletvekili Eri, yıllardan beri kimsenin yapamadığını hükümetleri zamanında hayata geçirdiklerini belirterek, projenin 2 yıl içinde tamamlanarak devir tesliminin yapılacağını söyledi.

Beyaz Su projesinin, Başbakan Erdoğan başta olmak üzere birçok bakanın yakın ilgisini çektiğini belirten Eri, proje onayını hükümetin kabul edilir projeleri arasına soktukları için de büyük mutluluk içinde olduklarını ifade etti.

Eri, "Proje, bürokratik engellerden dolayı biraz gecikti. Ancak bu engelleri de aşarak Şubat ayında ihalesi yapıldı. Şimdi Maliye Bakanlığı’nda vize onayı bekliyor. Bu onay verildikten sonra en kısa zamanda inşaat çalışmalarına başlanacak. Bürokratik engeller yüzünden yaptığımız birçok çalışma sekteye uğruyor. Mardin’e bağlı ilçelerde lise yapımı için Maliye Bakanlığı’ndan para aktarılmasına rağmen, 2 yıldan beri ihalesi bir türlü yapılamıyor. Bu konudan bizler de muzdaribiz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Mardin’de içme suyu sorununa köklü çözüm üretmek amacıyla yürütülen "Beyaz Su" projesinde sevindirici gelişmeler yaşandığını söyledi.

"Mardin-Kızıltepe içme suyu tesisleri isale hattı birinci kısım ihalesinde kat edilen mesafelerin çok olumlu olduğuna vurgulayan Pamukçu, uzun vadeli projenin hayata geçirilmesini temenni ettiklerini söyledi. Tarihi kentte her yıl yaşanan içme suyu sorununun aşılması içinde Sular İdaresi’nin ekipleri ile geceli gündüzlü çalışarak, kayıp ve kaçakların önüne geçmeye çalıştıklarını belirten Pamukçu, "Vatandaşlarımıza bu yıl içme suyu sıkıntısı yaşatmayacağız. Şehrin dört bir tarafındaki yeraltı kuyu ve depolama merkezlerinde önlemlerimizi aldık. Kentteki 16 mahalleye farklı saatlerde ve adil bir dağıtımla içme suyu veriyoruz. Bu paylaşımda haksızlık olmayacaktır. Su seviyesi düşen kuyuların yerine yenisi kazılarak, bol suyu temin edip vatandaşa darlık yaşatmayacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2005 Pazar 14:13:56
Güncelleme :21 Mayıs 2005 Cumartesi 18:05:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?