7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Mardin'i sağanak yağmur vurdu

Güneydoğu Anadolu'daki Mardin, Siirt, Diyarbakır ve Batman gibi merkezlerde etkili olan soğuk ve yağışlı hava günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

Sabah saatlerinde Mardin'de etkili olan yağmur nedeniyle birçok evi ve işyerini su bastı.

Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülen sağanak yağış Mardin'de de etkili olmaya başladı. Gündüz saatlerinde kapalı bir havanın etkili olduğu Mardin'de öğleden sonra sağanak bir şekilde yağmur yağdı. Yağış, Birinci Cadde başta olmak üzere Yeniyol ve kenar mahallerde bazı işyeri ve evlerde su baskınına sebep oldu. Sağanak yağmurla birlikte bütün kanalizasyon şebekesinin tıkandığı gözlenirken belediyenin parke taşı döşeyerek yapımını yeni bitirdiği birçok sokak ve caddenin ise çöktüğü bildirildi.

Karayolları tarafından kanalizasyon ve drenaj çalışmalarının yapıldığı Vali Ozan Caddesi'nde de yağmur sularının etkisi ile bozulan yolda birçok araç mahsur kaldı. 27 DE 651 plakalı TIR'ın çukurlaşan yolda mahsur kalması ile kapanan yolda sürücüler karşı şeridin de kapalı olması yüzünden yetkililere tepki gösterdi.

Belediye yönetimine tepki gösteren Şiyar Demir ismindeki sürücü Mardin'de her sağanak yağıştan sonra ortaya çıkan manzaranın içler açısı olduğunu belirterek bu durumun Mardin'e hiç yakışmadığını söyledi.

Bayram tatilinin ilk gününde sağanak yağmurdan kaçışan Mardin de ilginç görüntüler de oluşturdu. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, otobüs duraklarına ve telefon kulübelerine sığınırken yağış sırasında caddelerde yürümek zorunda kalan bazı vatandaşların ise başlarının üzerine karton koliler koyarak yağmurdan korunmaya çalışmaları dikkat çekti.

Sağanak yağmur Siirt, Diyarbakır ve Batman'da da etkili oluyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 16:00:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?